Milloin on oikeus olla huoltoriitaisa?

 Riita ei ole lapsen etu. Siispä olisi hyvä olla riitelemättä. Yleisen käsityksen mukaan riitaan tarvitaan kaksi. Jos kerran näin on, niin pitäisi siis riittää, että edes toinen riitapukareista pyrkii välttämään riitaa. Tulisi keskustella, tulisi sopia. Omiin tekemisiin on paljon helpompi vaikuttaa kuin toisen tekemisiin joten riidattomuus kannattaa aloittaa omista teoista. Siitä herää sitten kysymys kuinka pitkälle on mentävä riidan välttämiseksi?

Mitä jos toinen häippäsee lapsen kanssa yllättäen yhteisestä asunnosta turvakotiin syyttäen sinua väkivallan uhasta jota et itse tiennyt olevan olemassakaan? Mitä jos toinen ei suostu tekemään sopimusta lapsen huollosta ja tapaamisista muuten kuin minimitapaamisilla ja yksinhuollolla? Mitä jos toinen tulkitsee sopimuksia oman mielensä mukaisesti ja yleensäkin tapaamisia minimoiden? Mitä jos toinen vähät välittää yhteishuollon periaatteista ja velvoitteista?…

Mitä jos toinen muuttaa lapsen kanssa etäälle mitenkään asiasta neuvottelematta ja vaikka lupaustensa vastaisesti? Mitä jos sinusta tehdään perättömiä lastensuojeluilmoituksia? Mitä jos huomaat, että lapsesi alkaa kutsua sinua etunimellä ja exän uutta kumppania isäksi/äidiksi? Mitä jos toinen alkaa vaatia valvottuja tapaamisia ilman perusteita? Mitä jos hän kieltää sinua käymästä moikkaamassa lasta päiväkodissa, koulumatkalla tai harrastuksessa? Mitä jos hän kertoo sinusta valheita ystävilleen, sukulaisilleen tai viranomaisille?

Riitaa tuntuu olevan hankala välttää. Mitä esimerkiksi edellä esitetyistä asioista sinä sietäisit riitelemättä? Kuinka kauan? Mitä toisen pitäisi tehdä että sinun riitarajasi ylittyisi? Onko olemassa joku raja milloin yleisesti ottaen huoltoriidan nostaminen onkin lapsen edun mukaista? Milloin on oikeus olla huoltoriitaisa?

JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kaupunginvaltuutettu Vantaalla

Luottamustoimiani ovat:

1. Kaupunginvaltuutettu, Vantaa
2. K.kulttuurilautakunta Vantaa, jäsen
3. Tark.lautakunta, varajäsen
4. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, jäsen
5. Jäsen ja varapuheenjohtaja, TANEn miesjaos.
6. Perustajajäsen ja ex-puheenjohtaja/tiedottaja, Lastensuojelu-
järjestö Isät lasten asialla ry, ILA

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu