Laittaako oikeus vieraannuttajia kuriin?

Maanantaina MOT käsitteli vaikeaa ja isoa asiakokonaisuutta. Hyvä ja enemmän kuin tarpeen! Puolessa tunnissa kerkiää kuitenkin tehdä vain pintaraapaisun katsojille:

http://yle.fi/uutiset/oikeus_laittaa_kuriin_lapsia_vieraannuttavia_aiteja/7498022

Tiedän tuon ohjelman taustojen taustasta vielä ikävä kyllä toimittajienkin tutkimuksia enemmänkin. Ei ole niin toiveikas kuva. Ei paljoa lohduta että "hyvässä lykyssä" tuomarina saattaa olla tuomari, joka ymmärtää miksi yhteishuoltajuus, tapaamiset jne. ei pelaa – sen perimmäisen ja ilmiselvän syyn. Pitääkin saada menetelmät (siis kehitettävä lainsäädäntöäkin) jo vieraannuttamisen VARHAISEEN PUUTTUMISEEN koska "paljon on vettä virrannut Vantaassa" ennen kuin ollaan asian kanssa oikeudessa! 

Vaikkakin ns. lähivanhempi on useimmiten äiti (vielä), niin kyllä se isäkin voi lähivanhempana vieraannuttaa. Ei tehdä tästä tarpeetonta sukupuolten vastakkainasettelua vaan korjattakoon asiat ehdottamillamme menetelmillä. Tällä hetkellä asian suhteen ei käytännössä vielä edes toimita vaikka kaikenlaisia toimijoita on kyllä valtavasti! Käsittämätöntä, eikö?!

Kaiken huippu on että juristi joka jopa tietää kuinka haitallista vieraannuttaminen on, ja toimiikin välillä sitä vastaan asiamiehenä – toimii välillä totaalivieraannuttajan puolella taasen toisessa jutussa. No sellaista se juristien työnkuva ja etiikka kai on. Ei kateeksi käy. Itse en pystyisi puolustamaan pedofiilia tai vieraannuttajaa jos sen tietäisin olevan asiakkaan tosiminä. Ehkä juristitkaan eivät sitten asiakastaan tunne ja tekojaan/tekemättä jättämisiään tiedä, koska eihän asianosaisten vanhempien  tarvi pysyä totuudessa huoltajuusoikeutta käydessään.

Isät lasten asialla ry on analysoinut huoltoriitojen taustoja ja tarjoaa useita ratkaisuja niiden korjaamiseksi. Lausunnostamme tuorein on Isyyslaista.

Ruotsissa on toimittu, tänä vuonna lainsäädäntö on kriminalisoinut tapaamisenestämisen jotenkin (OM ja STM varmaan tietää enemmän?) ja lapsilisätkin pitää tänä vuonna muuttuneen lainsäädännön perusteella jakaa jos toinen vanhempi sitä toivoo.  

Vaalit on tulossa. Ollaanko me Etelä- vai Pohjois-Korea, "Pohjolan vakiintuneiden olosuhteiden kansanERIARVOISUUSvalta" lastenoikeuksien ja tasa-arvoisen vanhemmuuden suhteen vielä montakin hallituskautta?! Toivottavasti emme, ja onneksi asiaan alkaa edes jotkut heräämään, itseasiassa yhä useampi yksilö ja taho. Toivoa siis on.

JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kaupunginvaltuutettu Vantaalla

Luottamustoimiani ovat:

1. Kaupunginvaltuutettu, Vantaa
2. K.kulttuurilautakunta Vantaa, jäsen
3. Tark.lautakunta, varajäsen
4. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, jäsen
5. Jäsen ja varapuheenjohtaja, TANEn miesjaos.
6. Perustajajäsen ja ex-puheenjohtaja/tiedottaja, Lastensuojelu-
järjestö Isät lasten asialla ry, ILA

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu