Maahanmuutto- ja perhepolitiikan pimeät puolet

Maahanmuutto tuo myös hyvin mielenkiintoisia lieveilmiöitä vaikkapa lapsiasioissa sekä asuntoasioissa – ja niihin liittyvisä rahankäytössä. Näistä ihmisoikeusongelmista tai vaikkapa taloushaasteista ei riittävästi ja rehelllisesti uskalleta puhua. Eihän rahaa ja ihmisoikeuksia saa asettaa samaan puheeseen? Niinkö?! Tasavallan presidentti oli rohkea kun nosti kuitenkin epäpopulistisen asian esille mutta kukaan ei syytä presidenttiä rasistiksi – ainakaan julkisesti.

Tuhannet pakolaismiehet pyrkivät nyt kimppaan suomalaisten naisten kanssa – ja toisaalta monet suomalaiset naiset haluavat lapsen, mutta ei miestä. Pakolaismies on tietyillä intresseillä suomalaisnaiselle paras kohde. Olisi mielenkiintoista nähdä yksinhuoltajajuuden ja pakolaismiesten taustalta suhde, siis tutkimus ja niiden kehitystrendi. Toisaalta, saisiko sellaista edes tehdä? Liiketaloudelliset hyödyt eri suuntiin ovat myös tavallisia suomalaisia suututtavia. Yhä useammat toimijat (ja niiden työntekijät) haistavat pakolaisissa rahavirrat – vaikkakin verorahoista, RAY-rahoista tai velkarahoista ovat, se ei taas näitä toimijoita kiinnosta. Saati heistä joita luulisi kiinnostava kuten esim. Valtiontalouden tarkastusvirastoa!?

Vain "järjestetty turvapaikanhakija-bisnes" myönnetään ja sitä yritetään torjua – ei nähdä riittävästi sitä kuinka Suomessa hyvämaineiset vanhat toimijat osallistuvat kotouttamisen nimessä kokonaisuuteen. Tutkimusta puuttuu paljon kustannusvaikutuksista. Ja hyödyttömien rahahanojen sulkemista.

Pakolaismies tavoittelee pysyvää oleskelulupaa pariutumalla. Treffichat-ja muut linjat käyvät kuumina vastaanottokeskuksissa. Olen näitäkin seurauksia aika läheltä seurannut. Kun hän on asettunut maahan hän sossulta asunnon (esim. kaupunki vuokraa edelleen Forenumilta kaksion 1600 eurolla). Sinne voi sitten muuttaa pimeästi muita, tai naisystäväkin jolla voi olla vaikeuksia saada vaikkapa pk-seudulla vuokraasuntoa, tai varaa maksaa siitä. Sitten tulee raskaus, aika nopeasti ero ja lapsi tietenkin jää äidille. Viimeistään "lapsikaappausuhkakortin" väläyttäminen antaa yksinhuoltajuuden äidille. Mikään ei ole niin iso uhka kuin eronnut mies – saati ulkomaalinen sSuomessa eronnut mies. Ja lainsäädännöstä ja järjestelmistä löytyy tähän asenteeseen tehokkaat keinot…auttamaan toista vanhempaa pääsemään tavoitteisiinsa!

Harva suomalaisisäkään pystyy "lähivanhemmuuteen" vaikka olisikin objektiivisesti sopivampi "lähihuoltajaksi". Siis näillä nykyasenteilla. Se ei ole siis isien vanhemmuuden heikkoutta vaan ihan muuta,  muuten pystyisi siis. Vastassa on lasikaton lisäksi betonilattia ja monenlaisia muureja joita vuosikymmenten saatossa on luotu ja ylläpidetty vastoin tutkimuksia. Sitäpaitsi, väitän että moni lapsi jos saisi päättää niin asuisi pikemminkin isällään. No isät eivät haekaan yksinhuoltajuuksia lähimainkaan äitien tahtiin oikeusasteissa vaikka lähivanhemmuutta tavoittelevatkin.  50-luvulta näihin päiviin asti ei perhetilasto ole muuttunut: isä-lapsiperheiden jana piirtää 2-3%:n luokkaa vaikka ajat miten muuttuisivat. Samaan aikaan äiti-lapsi-perheet jaksavat prosentuaalista kasvuaan. Eikö tämä aiheuta isompaa hämmästelyä vai pelkääkö poliitikot tai muut toimijat nostaa "kissaa pöydälle"!?

Olen näihin jo törmännyt itsekin kun ulkomaiset miehet soittavat. Yksikin tulkkifirman omistava turkkilainen mies on ihan hädissään lapsensa tilanteesta epävakaan äitinsä yksinhuollossa. Hänellä ei ole mitään syytä palata Turkkiin, päinvastoin, eli se siitä lapsikaappausuhasta. Silti hänkin on menettänyt lapsen huoltajuuden, ja lapsi isänsä "tapaamiset", ne välillä tapahtuu mutta vain äidin armosta – silloin kun sitä joskus on.Tämä mies pärjää kielitaitonsa kanssa poikkeuksellisen hyvin näissä asioissa. Vaaikkakin siis lapsiasioissa todella heikosti. Hän myös auttaa ulkomaalaisia tulkkina oikeudenkäynneissä joissa hän on kerta toisensa jälkeen nähnyt, ja kirjaimellisesti TULKANNUT sitä kuinka varsinkin ulkomaalaista isää viedään kuin juutalaista junaan.

Eli. kun sinisilmäisyyttä tai jopa tyhmyyttä käytetään hyvin paljon hyväksi, häviäjinä ovat suomalainen yhteiskunta – ja lapset. Siten tulevaisuutemme. Tarttis enemmän kuin jotain tehdä näille!

JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kaupunginvaltuutettu Vantaalla

Luottamustoimiani ovat:

1. Kaupunginvaltuutettu, Vantaa
2. K.kulttuurilautakunta Vantaa, jäsen
3. Tark.lautakunta, varajäsen
4. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, jäsen
5. Jäsen ja varapuheenjohtaja, TANEn miesjaos.
6. Perustajajäsen ja ex-puheenjohtaja/tiedottaja, Lastensuojelu-
järjestö Isät lasten asialla ry, ILA

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu