Arvokas vanhuus? – Esimerkki Vantaalta

…Noh, onpahan nyt edes pari päivää sairaalassa niin saa ruokaa ja syötyä lääkkeet varmuudella ajallaan….En nyt tässä viitsi kaikkea rumaa ja ikävää tuoda..mutta en voi olla avautumatta..

On vaan niin härskiä ja byrokraattista että pitäisi käydä kotihoito ties kuinka monta kertaa viikossa/päivässä, ennenkuin viimeisiä vuosia/kuukausia elävä vanhus saa palvelukotipaikan..toinen makaa lattialla tunteja kun ei pääse ylös, onneksi oli puhelin lähellä!..Muistikokeessa saanut 27/30..vaikkei muista minuuttia mikä päivä on ja sen näkee kaikesta..ihmettelen!Ihmisethän toki haluavat olla mahdollisimman pitkään kotonaan, ehkä sukulaisten avustamana, mutta kyllä ammattilaisten tulisi ”ottaa koppi” asioista myös ajoissa.

Miten kerran viikossa lääkkeitä tuovat ERI hoitajat eivät raportoi siitä kaikesta mitä näkyy ja haisee jne?..Vai eivätkö mahdolliset ”huoli-ilmoitukset” johda mihinkään?..omaishoito…Ei riitä oma eikä muiden aika siihen mitä pitäisi olla vanhan rakkaan äitimuorin eteen..eri tason ammattilaiset vaan hokevat annettua kaavaa että ”pitää ensin käydä hoitajia kotona riittävän paljon että voidaan tehdä selvitys” ja että ”jonot palvelutaloihin ovat pitkät”..No niinpä!? – Miksi niitä niitä rakenneta lisää ja palkata niihin henkilöstöä lisää!!?? Niin..koska ei ole rahaa..ja siihenhän ei ole mitään syitä!? Vastakkainasettelua ”tiettyihin” tuhansiin miljooniin ei saa tehdä!

Samaan aikaan tuhansia elintasopakolaisia majoitetaan ja hoidetaan alusta loppuun, on vaikka mitä palveluja juuri heille! Tai kuntiin tehdään satojen miljoonien ”tulevaisuusinvestointeja”. Ihan turha sanoa että ”tyhmää vastakkainasettelua”! Mitäs jos hoidettais omat ensin!? Jopa laittomasti maassa olevat jo palveluiden piirissä. Mutta 88v. sota-ajan lapsi, nykyään reippaasti ylipainoinen, lähes sokea, moniperustautinen joka ei saa pyykättyä, siivottua, ruokaa laitettua, käytyä suihkussa, ei pääse edes ulko-ovelle saati ulkoilemaan jne. jne…neljän seinän sisällä nuorempi ja terveempikin tulee sairaaksi.. Hänen pitäisi olla kotona kun ”on niin isot jonot palvelutaloihin”.

…..lauta! Hän on sentään maksanut veroja kymmeniä vuosia, ja synnyttänyt ja kasvattanut lisää veronmaksajia Suomeen useamman!
Otetaan noilta elintasopakolaisilta ja niiden lukemattomista tukieuroista arvokkaille vanhuksille rahat ja resurssit!….ja muutama poliittinen suojatyöpaikka pois…kyllä kakku on vaan lopultakin yksi!

Hätäkeskuspuheluakin oli (taas vaihteeksi kaaduttuaan lattialle ja siellä maattuaan jopa tunteja) yrittänyt kahdesti, mutta ei kuulemma vastattu, mene ja tiedä. Soitin sitten työkiireiden keskeltä, sattumoisin tauolla onneksi, hänelle apua..outo vastaus..kuului vaan hengitystä..kysyin ”Onko siellä joku, minne tämä tuli?..vastaus ”hätänumero”..kysyin:” Siis hätäkeskus?”..vastaus ”hätänumero!”…Upeaa saada tuollaista palveluasennetta tuollaisessa tilanteessa..alkuun oli lähetetty joku ”kevytpalvelu” joka sitten soitti minulle ja sanoi ettei saa äitiä nostettua lattialta, ja oli päätynyt soittamaan ambulanssin..

Joo, hoitajat ja muu sosterväki ym. tekevät pääosin jäätävän arvokasta ja rankkaa työtä niillä resursseilla joita on – mutta ollaan kyllä menty pahasti väärään suuntaan. Semminkin kun hoitotarvemäärät ei vähene! Tarttis jotain tehdä, jostain sitä rahaa järkätä..minä luettelin kaksi konstia!

#ASIATTÄRKEYSJÄRJESTYKSEEN! #Arvokasvanhuus #Resurssit

+3
JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa

Olen varavaltuutettu Vantaalla - ehdolla kuntavaaleissa 2021, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan varsinainen jäsen (PS) ja sen Miesjaoksen varapuheenjohtaja. Perustajajäsen: Isät lasten asialla ry (ILA), toiminut useana kautena sen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Myös toiminut mm. Miesjärjestöjen keskusliitossa (MJKL) ja Miesten tasa-arvo ry:ssä (MTA) ja Vantaan perussuomalaisissa ja urheiluseuroissa.

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu