Perussuomalaiset vapaata riistaa? – rikosilmoitus tehty.

Ovatko perussuomalaiset täysin vapaata riistaa häirinnässä?

Vantaan Sanomat kirjoitti (29.10.) vaalihäirinnästä, jossa haastateltiin kd:n, vihreiden, sdp:n ja kokoomuksen edustajia. Aihetta käsiteltiin kuitenkin hieman rajoittuneesta sukupuoli- ja puolueperspektiivistä. Esim. seksuaalista häirintää kokevat myös miesehdokkaat, niin suorien ehdotusten kuin pyytämättä saatujen seksuaalisten kuvienkin muodossa. Paljon suurempi ongelma artikkelissa kuitenkin on se, kuinka perussuomalaisten kokemasta mittavasta vaalihäirinnästä ja vihapuheesta ei mainittu lauseellakaan, vaikka ehdokkaillemme kaikenlainen törkypuhe ja jopa tappouhkaukset ovat arkipäivää. Uskallan jopa väittää, että edellisten alue- ja kunnallisvaalien alla perussuomalaisten kokema vaalihäirintä oli kaikkein suurinta ja räikeintä, jopa organisoitua.

Kaupungin asettamien ehdokasgallerioiden mainoksia oli toistuvasti ja kymmenittäin revitty perussuomalaisten osalta pois. Ehdokkaiden satoja omia vaalimainoksia oli sotkettu ja tarroitettu, esimerkiksi Tikkuraitilla kaikki. Mainostemme höystäminen perättömillä rasisti- ja natsimerkinnöillä on ilmeisesti sitä vihervasemmiston harjoittamaa parempaa puhetta? Lisäksi sosiaalisessa mediassa ja jalkautuvassa vaalityössä sai tuon tuostakin kuulla samoja herjoja.

Eikä tässä vielä kaikki. Valtuustossa on perussuomalaisten perustellusta kritiikistä huolimatta otettu hiljattain käyttöön ns. eettiset periaatteet. Kokemuksen perusteella tuntuu kuitenkin ettei niitä noudateta tasapuolisesti, vaikka perussuomalaisilta koitetaankin osin niihin vedoten tukkia aito sanan- ja mielipiteenvapaus.

Varsinkin vihervasemmiston taholta loukkaannutaan hyvinkin herkästi perussuomalaisten puheista, jos niissä käytetään sanoja kuten ”vieraskielinen”, ”haittamaahanmuutto” tai ”sosiaalietuuksien jakauma”.

Mainittakoon tapaus edellisestä valtuuston kokouksesta (10.10) kun pidin kriittisen puheenvuoron Vantaan asuntopoliittisesta ohjelmasta. Vihreiden valtuutettu Eva Tawasoli kommentoi puhettani seuraavasti:

”Tää on todella paheksuttavaa että perussuomalaisten jäsen Juha Järä kannustaa kaupunginjohtajaa laittomaan toimintaan.”

Tallenteen (alla) kohdat:

Järä 01.16.40 – 10.19.20,

siihen Tawasoli 01:57:10 – 01:57:38

ja replikointini Tawasolille 01:58:26 – 01:59:23

Kaupunginvaltuuston kokous 10.10.2022 – Vantaa-kanava (vantaakanava.fi)

Mihinkään laittomuuksiin en tietenkään ollut ketään kannustanut (!) kuten tallenteista kuuluu – ja kuten valtuuston puheenjohtajistokin jälkikäteen minulle varmisti. Sen sijaan Tawasolin syytös minua kohtaan saattaa itsessään täyttää kunnianloukkauksen kriteerit. Mielenkiintoista myös kun vertaa mistä asiasta kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) juuri tuomittiin käräjäoikeudessa. Olenkin joutunut jättämään asiasta tutkintapyynnön poliisille, selvittääkseni mm. kuinka paljon valtuutetun puheita on sallittua vääristellä julkisesti.

Me perussuomalaiset kannatamme laajaa sananvapautta emmekä hyväksyneet valtuuston eettisiä periaatteita, koska katsoimme Suomen lakien ja hyvien käytöstapojen olevan riittäviä ohjaamaan valtuutettujen toimintaa. Onko liikaa pyydetty, että myös näitä eettisiä periaatteita kiivaimmin valtuustossa puoltaneet valtuutetut itse noudattaisivat niitä? Laeista ja hyvistä tavoista nyt puhumattakaan.

Juha Järä, Vantaa (Ps.)

kaupunginvaltuutettu, Vantaa

jäsen, kaupunkikulttuurilautakunta

jäsen, parlamentaarinen Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (Ps.)

JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kaupunginvaltuutettu Vantaalla

Luottamustoimiani ovat:

1. Kaupunginvaltuutettu, Vantaa
2. K.kulttuurilautakunta Vantaa, jäsen
3. Tark.lautakunta, varajäsen
4. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, jäsen
5. Jäsen ja varapuheenjohtaja, TANEn miesjaos.
6. Perustajajäsen ja ex-puheenjohtaja/tiedottaja, Lastensuojelu-
järjestö Isät lasten asialla ry, ILA

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu