Ratikka Vantaalle – mihin hintaan vaan?

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja vantaalaiset!

”Vaikka tietäisin että maailma tuhoutuu huomena, istuttaisin omenapuun.”

Näin kerrotaan uskonpuhdistaja Martti Lutherin sanoneen. Vaan ei ole sanonut, lause on myöhemmin pantu hänen suuhun.  No miten tämä liittyy Vantaaseen?

Tietenkin siten että täällä ei tyydytä omenapuiden istuttamiseen. Täällä halutaan todella suuria kuvioita tilanteista ja rahavarannoista riippumatta, ja iso joukko virkamiehiä laitetaan niitä sitten buustaamaan:

  • Kun rakentamisen ja rakennusaineiden hinta nousee nousemistaan, mitä Vantaan Kokoomus ja SDP, ja Vihreät ja Vasemmisto haluaa eniten? – Ratikan
  • Kun korona on kurittanut ja kurittaa pitkään maailman, Suomen ja Vantaan taloutta ennennäkemättömästi, mitä nämä puolueet ainakin haluavat? – Ratikan
  • Kun Venäjä liittolaisineen hyökkää Ukrainaan aiheuttaen jopa 3. maailmansodan uhkan – syventäen entisestään historiallista talouskriisiä, sekä aiheuttaen energiakriisin. Mitä nämä puolueet haluavat? – Ratikan
  • Kun sosiaali- ja terveys- sekä pelastussektorin rahoitusvajeet ovat huutavia, ja potilaita kuolee jopa hoitojonoihin, mitä nämä puolueet haluavat? – Ratikan
  • Kun yhden ainoan ratikalle tehtävän tunnelin kulut hipovat 100 miljoonaa, ja kun sitä voi ehkä rakentaa jopa vain hetken öiseen aikaan, ja vaatimuksena nostettu esiin valtava jäädytysurakka savimaan takia – niin mitä nämä puolueet kaikesta huolimatta tuntuvat haluavan – Ainakin ratikan.

Me perussuomalaiset olemme mm. edellä mainituista syistä valmiita kuoppaamaan Vantaan ratikan tässä maailmanajassa- ja taloustilanteessa. Se ei tule muuttumaan moneen vuoteen. Toivon että enenevässä määrin ratikkaintoisimmatkin heräävät. Ratikkaan voidaan joskus tarvittaessa kyllä palata.

Kehittäkäämme joukkoliikennettä bussiliikennettä parantamalla, kustannustehokkaasti, ympäristöystävällisemmin ja ketterämmin. Pöytäkirjalausumamme valtuustoaloitteeseen annettuun vastaukseen on siis huipputärkeä muuttuneessa isossa kuvassa, sillä aloitteen vastausta kirjoittaessa ei nykytilanne ollut tiedossa!

Keskittykäämme hoitamaan perusasiat kuntoon. Vantaa on sijainniltaan ja liikenneratkaisultaan jo aivan huippua. Tänne kyllä tulee yrityksiä, rakennuksia, asuntoja ja asukkaita runsaasti ihan ilman ratikkaa. Ja määrä ei saa korvata laatua. Voimme ehkä vielä viisaasti mutta ripeästi toimien pysäyttää vauraiden muuttopaon Vantaalta mm. Kuuma-kuntiin.

Vakavista ajoista huolimatta uskon rauhan ja rakkauden kuin myös ja oikeuden ja järjen voittoon. Siksikin odotan jo kesää, kun taas pääsee viljelypalstalla. Omenapuuta sinne valitettavasti ei saa istuttaa, mutta yhtä ja toista monimuotoista kyllä!

Kiitos ja tulkoon rauha!

(Tämä oli puheenvuoroni Vantaan kunnanvaltuustossa 28.2.2022 n. klo 21.10)

 

JuhaJr
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

Olen kaupunginvaltuutettu Vantaalla

Luottamustoimiani ovat:

1. Kaupunginvaltuutettu, Vantaa
2. K.kulttuurilautakunta Vantaa, jäsen
3. Tark.lautakunta, varajäsen
4. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, jäsen
5. Jäsen ja varapuheenjohtaja, TANEn miesjaos.
6. Perustajajäsen ja ex-puheenjohtaja/tiedottaja, Lastensuojelu-
järjestö Isät lasten asialla ry, ILA

Olen monialainen, luova sekä yhteistyöhalukas kehittäjä: lainsäädäntö-ja viranomaismenettely-, ennaltaehkäisy-, tehokkuus-, ihmisoikeus-, lastensuojelu-, tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusasioissa. Myös liikunta-ja harrastusasioissa olen aktiivinen. Rahojen tuhlaaminen tehottomiin kohteisiin lopetettava, laitetaan ne tehoaviin - perusjärkeä peliin! Kehitetään yhdessä Vantaata, Suomea ja Eurooppaa paremmaksi - mutta ihan Suomesta alkaen!
Olen tehnyt Vantaan suosituimmat kuntalaisaloitteet ja muutaman muun. Vuoden 2016-suosituimman (Vantaalle Tikkurilaan 1. maauimala - aloitteessa yli 7400 osallistujaa!).

Olen isä, liikunnan ystävä, kalastuksen ystävä, luonnon ystävä, rakastan naisia - feminismiä en pidä tasa-arvoliikkeenä.

Kirjoitukseni täällä edustavat henkilökohtaisia näkemyksiäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu