Keskustanuoret ja ydinvoima

Olen kiitollinen siitä, että sain tämänkin vielä nähdä. Keskustanuoret ovat entistä myönteisempiä ydinvoimalle.

On makuasia kumpi on suurempi jytky, myönteinen kanta ydinvoimaan vai kriittinen kanta bioenergiaan. Edustavat tervettä ajattelua kumpikin.

Vielä 2017 Suomenmaa otsikoi, että keskustanuorten ydinvoimakanta pysyi silloin kielteisenä.

Tuolloin vuonna 2017 todettiin, että keskustanuoret ovat 1970-luvulta saakka vastustaneet ydinvoimaa, ja että ydinvoimakielteisyys on ollut peräti syy liittyä keskustanuoriin.

Vuonna 2017 silloinen keskustanuorten väistyvä puheenjohtaja Hilkka Kemppi lausui varoittavat sanat:

”Toivon, että ette hyppää markkinavoimien ja kokoomusnuorten kelkkaan. Ajamme järkevää, tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa.”

Keskustanuorten Kallion osasto esitti myönteistä kantaa ydinvoimaan. Sitä myös poliittinen valiokunta kannatti, mutta liittokokouksen äänestyksen jälkeen kanta jäi kielteiseksi. Tästä päätellen jo silloin järjenvalo pilkahteli puiden välistä.

Nyt keskustanuoret ovat laatineet uuden energiapoliittisen ohjelman.

Ohjelmatyöryhmän puheenjohtaja Janne Komi lausuu osuvasti:

”Uusilla linjauksilla halutaan vastata ilmastonmuutoksen ja hiilineutraaliuden haasteisiin uuden ymmärryksen perusteella, Komi selventää.”

Uusi ymmärrys? No ei se niin uusi ole, mutta hyvä että on tavoittanut keskustanuoretkin nyt. Kaarnapursi kääntyy näköjään tarvittaessa nopeastikin. Kolme vuotta on poliittisen nuorisojärjestön toiminnassa riittävän pitkä aika kannan muutokselle. Tämä perustuu tietysti siihen, että siellä on nyt uudet ihmiset kantaa muodostamassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu