Jääkiekon SM-Liigaa pelataan huumeidenkäyttäjien ehdoilla

 

Vihreiden Kannabisaloite kannabiksen laillistamisesta sai, melko odotetusti, tylyn vastaanoton. Perusteluna tälle oli se tuttu jargoni joka kuuluu, että emme tarvitse enää yhtään huumeita lisää koska ne lisäävät vain haittoja.

Tämä ei tosin päde ihan kaikkiin huumeisiin. Nimittäin kuningashuumetta nimeltä alkoholi tarvitaan yhä vain lisää. Jopa niin paljon, että jääkiekon SM-Liigan pelitkin pelataan nykyisin kyseisen huumeidenkäyttäjien ehdoilla.

Aikaisemmin liigakierrokset pelattiin pääosin torstaina ja sunnuntaina. Tänä päivänä ne pelataan pääosin perjantaina ja lauantaina. Tähän on syynä ihmisten huumeiden käyttö. Pelit on siirretty viikonloppuun, koska silloin ihmiset käyttävät niitä eniten. Kyseistä huumetta myydään joka hallissa ja niistä saatavat tulot päätyvät seuroille, joten näin on siksi taloudellisesti kannattavaa toimia.

Tästä herää mielenkiintoinen kysymys. Jos kerran kannabista ei pidä laillistaa siksi, koska huumeiden saannin helpottaminen lisää haittoja, niin miksi ihmeessä ei toimita samalla tavalla alkoholin kanssa, joka on vieläpä huumeista haitallisin. Jos kerran kieltolaki vähentää huumeista aiheutuvia haittoja niin miksi alkoholia ei sitten kielletä, vaan päinvastoin, yhteiskuntaa mukautetaan niin, että sitä käytetään mahdollisimman paljon.

Johtopäätös. Nykyinen huumepolitiikka on kaksinaismoralistista eikä edes pyri haittojen vähentämiseen vaan johtaa haitallisimman huumeen käytön lisääntyneeseen kulutukseen.

+6
JuhaMakkonen1

Motto:
Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu