Mihin äärioikeisto pyrkii ”sananvapaus”-kamppanjassaan?

   Äärioikeisto valittaa, että Suomessa ei ole sananvapautta. Tutkimus kertoo aivan muuta. Suomi on lehdistönvapaudessa maailman kakkosena heti Norjan jälkeen.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10744272

 

Unkari on lehdistönvapaudessa sijalla 73.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005664861.html

 

  Äärioikeisto pitää kuitenkin Unkarin sananvapautta hyvänä ja Suomen sananvapautta huonona vaikka tutkimuksen mukaan se on täysin päinvastoin.

 

   Syy äärioikeiston mielipiteeseen on heidän kaksinaismoralisminsa. Unkarissa kun on heille mieleinen äärioikeistolainen hallitus. Se rajoittaa voimakkaasti kansalaistensa sananvapautta mutta tässä tapauksessa sananvapauden rajoittaminen on äärioikeistolle mieleen. He kun ovat huolissaan vain omasta sananvapaudestaan, ei sananvapaudesta yleensä.

   Päivi Räsänen valittaa, että Suomessa on uskonnonvapaus vaarassa kun hän ei saa Raamattuun vedoten syrjiä vähemmistöjä ja muu äärioikeisto tukee häntä. Sama äärioikeisto vastustaa kuitenkin voimakkaasti muslimien sanavapautta. Raamatulla saa lyödä päähän ketä vaan sananvapauden nimissä mutta Koraanilla ei.

 

Kaksinaismoralismia kukkeimmillaan.

 

Eilinen vihapuhe on tämän päivän politiikkaa

 

   Shinclerin listassa eräs korkea natsiupseeri toteaa eräässä kohtauksessa juutalaisten kansanmurhasta näin: “Eilinen vihapuhe on tämän päivän politiikkaa”

 

   Natsien rasistisilla vihapuheilla juutalaisia kohtaan oli tarkoitus sosialisoida viha näitä kohtaan. Kun vihapuheella oli ensin normalisoitu juutalaisten pahuus oli sen jälkeen luontevaa siirtyä normalisoimaan politiikka kansan mielipiteitten mukaiseksi. Pahan täytyy saada palkkansa.

   Mihin Suomen äärioikeisto pyrkii “sananvapaus”-kamppanjassaan?

 

 

 

 

 

 

 

JuhaMakkonen1

Motto: Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu