Pitääkö moraalittomia lakeja noudattaa?

Onko moraalitonta olla noudattamatta moraalittomia lakeja? Kas siinäpä kysymys, joka herää nykyisestä huumepolitiikasta, mikä mahdollistaa ainoastaan erittäin haitallisen huumeen, alkoholin, laillisen käytön.

Suomessa kuolee natriumin liikakäyttöön ennen aikaisesti joka neljäs ihminen ja se aiheuttaa myös useita vakavia sairauksia. Natriumia saamme ruokasuolasta. Mineraalisuolassa on puolet vähemmän natriumia ja on täten huomattavasti terveellisempi vaihtoehto.

Miltä kuulostaisi seuraava ajatus. Koska ruokasuolasta aiheutuu niin valtavasti haittaa niin tästä tehdään se johtopäätös, että mineraalisuola kielletään lailla, koska ruokasuola aiheuttaa jo tarpeeksi haittoja ja tästä syystä haittoja ei haluta enää lisätä?

 

Kuulostaako loogiselta ja järkevältä johtopäätökseltä?

 

Sitten analogia. Alkoholiin kuoli Suomessa pelkästään viime vuonna noin 1700 ihmistä ja se aiheuttaa useita vakavia sairauksia. Kannabikseen ei ole maailman historiassa kuollut yksikään ihminen ja alkoholiin verrattuna sen terveyshaitat ovat olemattomat. Kannabiksen kieltoa on perusteltu sillä, että koska alkoholi aiheuttaa jo niin paljon haittoja niin lisää haittoja ei enää tarvita.

 

Kuullostaako loogiselta ja järkevältä johtopäätökseltä?

 

Kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät, että mineraalisuolan kieltäminen syystä, että ”se aiheuttaisi vain lisää haittoja” on täysin järjetön johtopäätös.

 

Sama asia huumeiden kohdalla on enemmistön mielestä kuitenkin järkevää ”haittojen vähentämistä”. Vähemmän haitallisen huumeen laillistaminen lisää kuulemma huumeista aiheutuvia haittoja mutta jostain syystä vähemmän haitallisen suolan laillistaminen ei.

 

Tähän järjettömyyteen ja epäloogisuuteen löytyy syy narkofobiasta,  kollektiivisesta mielisairaudesta mitä valitettavasti enemmistö ihmisistä sairastaa.

Mitä mieltä olette. Onko moraalitonta olla noudattamatta moraalittomia lakeja, joka mahdollistaa vain itselleen terveydellisesti haitallisen vaihtoehdon.

 

 

 

Suolan terveys vaikutukset

https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/uploads/general/Antti-Jula-suolan-vahentamisen-kustannushyodyt-2011.pdf

 

Huumeiden haitallisuudet

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/interaktiviinen-grafiikka-nama-ovat-maailman-vaarallisimmat-huumeet-yllattava-aine-ykkosena/5580532#gs.qukcvr

+5
JuhaMakkonen1

Motto:
Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu