Suomen äärioikeisto pähkinänkuoressa

   Perussuomalaiset ovat mielipidemittausten mukaan Suomen suurin puolue. Kun laskee mukaan vielä äärioikeistolaiset pikkupuolueet ja kristilliset, jotka voidaan aivan hyvin laskea äärioikeistoon, heidän kannatuksensa on noin 30% eli lähes kolmannes kansasta. Tämän blogin tarkoituksena on tarkastella suomen äärioikeistoa.

   Äärioikeiston olennaisen  piirre on etnonationalismi missä kansakunnat määritellään yhteisen perinnön perusteella, mikä yleensä tarkoittaa yhteistä kieltä, yhteistä uskontoa ja yhteistä etnistä perimää. Tästä syystä muslimit ovat heidän pahimpia vihollisiaan koska heidän erilaisuutensa katsotaan erityisen ongelmalliseksi. Erityisesti äärioikeiston uskonnolliset fanaatikot, joita perussuomalaisten ja kristillisten eduskuntaryhmässä on paljon, vihaavat muslimeja sydämensä kyllyydestä. Syy muslimivihaan löytyy Raamatusta ja Israel/Palestiina konfliktista.

   Äärioikeiston uskovaiset ovat nk. nationalistisia uskovaisia eli uskovat siihen, että Raamatun Jumala on jakanut ihmiset kansoihin. Näin nationalismi ja muslimiviha liimaa niin maalliset kuin uskovaiset äärioikeistolaiset yhteen.

   Äärioikeiston muodostaa hyvin hajanainen, eri “arvoja” korostava massa. Äärioikeistoon kuuluu niin juutalaisten vihaajia kuin heidän palvojiaan, natseja ja sionistikristittyjä, fanaattisia uskovaisia ja ateisteja, köyhiä ja rikkaita, Venäjän ystäviä, Venäjän vihaajia jne. Näin sekalaisella ryhmällä ei yhteisiä arvoja ole. Niitä yhdistääkin yhteinen viha. Viha kohdistuu ennen kaikkea muslimeihin ja maahanmuuttajiin mutta periaatteessa kaikki ihmiset jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan on potentiaalinen vihan kohde. Heidän mottonsa kuuluu, ellet ole minun puolellani olet minua vastaan.

   Äärioikeistoa kuten kaikkia ääri-ihmisiä yhdistää yksi asia, fanatismi. Fanatismi on aivan oikeutettu ilmaus ja se voidaan perustella jo ihan sillä, että äärioikeisto on korvannut yleisen moraalitajun omalla ideologiallaan joka ei moraalista piittaa.

   Toinen fanaatikon määritelmä sopii heihin myös erinomaisesti. Fanaatikko ei hyväksy itselleen kielteistä totuutta. Mediaa haukutaan jatkuvasti koska totuus sattuu. Tiedevastaisuus on myös heidän tynnusmerkkinsä. Uskovaiset eivät usko evoluutioon eikä maalliset äärioikeistolaiset ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Fanaatikon mielestä asiat ovat aina mustavalkoisia, ne ovat joko hyviä tai pahoja mutta ei koskaan siltä väliltä. Muslimi ei voi mitenkään olla hyvä ihminen ja globalismissa on ainoastaan huonoja puolia.

   He torjuvat ylipäätään minkä tahansa totuuden jos se on heille kielteinen minkä vuoksi asiallinen vuoropuhelu on mahdotonta. Totuuden hämärtäminen onkin heidän pääasiallinen propaganda keino koska totuus on heidän pahin vihollisensa.

  Kaksinaismoralismi on äärioikeiston mantra. He valittavat suureen ääneen, että heidän sananvapauttaan rajoitetaan mutta samalla hyväksyvät esimerkiksi Unkarin hallituksen sananvapauden rajoitukset koska hallitus on äärioikeiston komennossa. He valittavat myös kovasti “Valtamedian” nk. valheista mutta valegeneraattori Trumpin valheet hyväksytään mukisematta koska hänen valheensa sopivat heidän näkemyksiinsä. He haluavat itselleen vihapuhe oikeuden mutta muslimeille sitä ei suoda.

   Moraalisen ja sivistyneen ihmisen motto on, että tarkoitus ei voi pyhittää keinoja. Äärioikeiston motto on, että tarkoitus pyhittää keinot. Ei mitään väliä kuinka monta ihmistä hukkuu Välimereen kunhan eivät rasita lompakkoani.

   Kaikista pahinta äärioikeiston toimissa on yhteiskunnan luottamuksen tarkoituksellinen rapauttaminen. Joka päivä hyökätään raivokkaasti valtion eri instituutioiden kuten poliisin, oikeuslaitoksen, koululaitoksen ym.kimppuun tarkoituksena rapauttaa luottamusta. Myös tiedettä pilkataan avoimesti. Niitä jotka uskovat tieteeseen perustuvaan ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutoksen pilkataan yleisesti “vouhottajiksi”.

   Äärioikeisto ei hae yhteistä hyvää, se hakee vain omaa hyvää. Tästä syystä he ovat yhteisen hyvän vihollisia.

JuhaMakkonen1

Motto: Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu