Totuus Israelin ja Hamasin sodasta

                Hamasiin kuuluva terroristijoukko teki väkivaltaisen ja julman hyökkäyksen saarretusta Gazasta Israelin puolelle murrettuaan heitä erottavan Apartheid-aidan. Tämä ei ole asian värittämistä, koska Israel on Amnesty Internationalin mukaan Apartheid-valtio. Hyökkäyksen aikana surmattiin yli tuhat ihmistä ja otettiin panttivangeiksi yli kaksisataa. Ihmisiä myös kohdeltiin hyvinkin julmasti.

Israel oli tietysti teosta järkyttynyt ja päätti tehdä hyökkäyksen saartamaansa Gazaan. Viralliseksi selitykseksi maan Pääministeri ilmoitti panttivankien vapauttamisen ja Hamasin tuhoamisen.

Mutta onko tässä koko totuus?

Miten panttivangit on mahdollista vapauttaa sodan avulla? Eikö liene selvää, että kun on niinkin julmasta järjestöstä kuin Hamasista kysymys, niin he tappavat panttivankinsa, jos eivät pysty muutoin estämään heidän vapauttamistaan. Eikö joku muu keino vapauttaa heidät olisi realistisempi? Ja Israelhan on jo itse tappanut sodan melskeessä vahingossa kolme panttivankia ja on melko todennäköistä, että pommituksissa heitä on kuollut lisää. Jahka raivaustyöt joskus saadaan käyntiin, asia selviää. Suurin osa panttivangeista lienee Hamasin rakentamissa tunneleissa ja sieltä heidän vapauttamisensa elävänä kuvittelisi onnistuvan lähinnä Hollywoodin elokuvissa.

Edellä mainituista syistä johtuen voi perustellusti epäillä, että panttivankien vapauttaminen ei todellisuudessa ole Israelin hyökkäyksen syy vaan pikemminkin se on heille vahingollista.

Entä se toinen päämäärä, Hamasin tuhoaminen. Mitä sillä tarkoitetaan? Tarkoittaako se Hamasissa nyt olevien taistelijoiden tappamista tai vangeiksi ottamista vai koko ideologian tuhoamista? Sillä vaikka Hamasin taistelijat saataisiinkin eliminoitua niin jäähän jäljelle vielä ideologia, koska Hamasilla on myös kannattajansa, jotka eivät kuulu taistelijoihin. Heitä on tosin vain vähemmistö palestiinalaisista mutta pikemminkin herää kysymys voisiko nyt käynnissä oleva sota radikalisoida Hamasille jopa lisää kannattajia? Sota on aiheuttanut valtavaa kärsimystä erityisesti Gazan siviileille, jotka eivät ole syyllistyneet yhtään mihinkään. He ovat vain sattuman oikusta syntyneet heidän esi-isiensä häviämän sodan takia pienelle, täyteen ahdetulle karulle maa-alueelle, minne juutalaiset heidät karkotti hävityn sodan jälkeen.

Sotaa on käyty jo kuukausia ja pommitusten tuhot ovat järkyttäviä. Yli puolet Gazan rakennuksista on tuhottu ja kymmeniä tuhansia on kuollut. Vammautuneiden määrä on moninkertainen ja esimerkiksi amputaatioita on jouduttu tekemään tuhat määrin.

Gaza on täynnä nuoria eikä heillä ole miehityksen takia minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä ja heidän asuin ympäristö sopisi kuin yksi yhteen dystopiaelokuvan lavasteeksi, joka kertoo ihmisten elämästä ydinsodan jälkeen. Eikä se ole edes liioittelua koska on arvioitu, että Gazaan on pommitettu kahden Hiroshimaan pudotetun ydinpommin verran pommeja, eikä se voi olla näkymättä alueelta otetuista kuvista.

Ja vaikka Hamasin kannattajatkin hylkäisivät uskonnollisen ideologiansa, niin yksi asia on täysin varma ja sitä ei voi sodalla Israel saavuttaa.

Vapauden ideologiaa ei voi tappamalla hävittää.

Nimittäin Länsirannan miehityksen ja Gazan saarron vastustamista sodalla ei varmasti saada loppumaan. On ihmisen lajityypillinen ominaisuus, että alistaminen aiheuttaa aina vastarintaa. Miehityksen takia palestiinalaisilla ei ole kansalais- eikä ihmisoikeuksia, jotka ovat YK:n ihmisoikeuksien julistuksen mukaan kaikkien ihmisten perusoikeuksia. Maailmanhistoria ei tunne kansaa, joka ei vastustaisi miehitystä, joten se ei voi olla aiheuttamatta väkivaltaa.

Hamasin terrori ei siis syntynyt tyhjiössä vaan sen suorittivat ihmiset, jotka ovat olleet syntymästä saakka miehitettyjä ja vailla kansalais- ja ihmisoikeuksia, mikä aiheuttaa heille jokapäiväistä kärsimystä. Meneillään oleva sota ei siis ole seurausta Hamasin terrorihyökkäyksestä vaan juurisyy on se, että Israel miehittää Palestiinaa.

Hamasin tavoite oli todennäköisesti halu nostaa palestiinalaisten asia taas koko maailman huomion keskipisteeseen. Hamas näki, että palestiinalaisten oikeudet olivat jo unohtumassa ja tavoite omasta valtiosta oli luisumassa käsistä, kun Israelin Pääministeri Netanyahu julistaa avoimesti medialle, että miehitystä ei lopeteta koskaan eikä se salli Palestiinan perustamista. Kun tähän ilmoitukseen ei reagoitu maailmalla sen kummemmin Hamas päätti toimia.

Israelin miehittämillä alueilla Palestiinassa asuu jo yli 10 % Israelin väestöstä ja määrä lisääntyy jatkuvasti. Tästä voidaan päätellä, että Pääministeri Netanyahu ilmaisi vain sen mikä on ollut itsestään selvyys jo pitkään.

Johtopäätöksenä voidaan perustellusti päätellä, että Israel ei taistele niinkään Hamasia vastaan vaan massateurastuksen pääasiallinen syy on varmistaa miehityksen jatkuminen ja sen tarkoitus on antaa koko Palestiinan kansalle kollektiivinen ”opetus”, että miehityksen vastustaminen ei kannata koska siitä seuraa ankara ja julma rangaistus, josta saavat kärsiä kaikki palestiinalaiset, myös Länsirannalla. Samalla se pyrkii heikentämään palestiinalaisten kykyä aiheuttaa Israelille vahinkoa. Mitään akuuttia uhkaahan Hamas ei Israelille aiheuta, joten siviileille aiheutettu kärsimys ei ole mitenkään moraalisesti perusteltavissa. Kuten ei myöskään itse miehitys jonka vain rasistit hyväksyvät.

JuhaMakkonen1

Motto:
Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu