Vastine Risto Huvilan blogille ”MTV suoltaa hämmentäviä osatotuuksia”

Tämä on vastine Risto Huvilan blogille ”MTV suoltaa hämmentäviä osatotuuksia Hamasin käynnistämän sodan taustoista”. Blogi on tämän hetken luetuin ja erittäin pidetty. Lähes aina näin tykätty blogi on täynnä vääristelyjä, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta, joten tein blogista vastineen missä oikaisen ne.

Blogin kirjoittajan taustoista sen verran, että hän on sionistikristitty. Hänellä on jopa oma ohjelma kristillisellä TV7 kanavalla, jolla on useita ohjelmia Israelista eikä sen välittämä informaatio ole välttämättä ihan totuuden mukaista. Sionistikristillisyys on Hamasin edustaman fundamentalistisen islamin kristillinen vastine. Molempien uskonto hyväksyy minkä tahansa väkivallan saavuttaakseen uskonnollisen tavoitteensa, Palestiinan valtauksen. Sionistit kutsuvat Israelia (eli Palestiinaa) Luvatuksi maa, joka on luvattu Juutalaisille.

Mutta sitten itse asiaan eli blogissa esitettyjen oikaisuihin. Israelin ja Palestiinalaisten välisessä sodassa on välttämätöntä tietää sen tausta, että voi ymmärtää Palestiinalaisten näkökulman ja juuri sen Huvila pyrkii vääristelemään, koska miehitys ja saarto ei ylitä uutiskynnystä, mutta terrori ylittää.

 

Oikaisu 1.

Huvila väittää, että kyseessä on yksittäinen terroriteko eikä sillä ole mitään historiallista taustaa millä sitä voisi perustella. Mistään Gazan saarrosta Huvila ei puhu mitään eikä siitä, että se on seurausta Israelin miehityksestä. Huvila siis itse vääristelee koska kysymyksessä on, niin kuin MTV oikein toteaa, vuosikymmeniä jatkuneen sodan jatkumo.

Oikaisu 2.

Huvila syyllistää Palestiinalaisia siitä, etteivät he halunneet luovuttaa puolet maastaan Juutalaisille mutta ei kerro syytä, miksi heidän olisi niin pitänyt tehdä? Hän ”unohtaa” mainita, että konfliktin alussa Palestiinan asukkaista vain 15% oli juutalaisia.

Oikaisu 3.

Huvila pitää Juutalaisten väkivalloin Palestiinalaisilta anastettua maata oikeutettuna mutta syyttää Palestiinalaisia siitä, että he yrittävät väkivallan avulla saada sitä takaisin.

Oikaisu 4.

Huvila pitää oikeutettuna sitä, ettei Juutalaiset päästäneet heitä paenneita Palestiinalaisia palaamaan perustellen sitä sillä, että mitäs pakenivat. Samalla logiikalla venäjän hyökkäystä paenneilla ei olisi oikeutta palata takaisin, jos venäjä voittaa sodan.

Oikaisu 6.

Huvila ”unohtaa” mainita, että PLO on muuttanut sittemmin kantaansa ja hyväksyy Israelin valtion olemassaolon. Israelin hallitus ei edelleenkään hyväksy Palestiinan valtiota.

Oikaisu 7.

Vastahyökkäys on edelleen sitä vuosikymmeniä jatkuneen sodan jatkumoa koska Israelin ylläpitämä miehitys jatkuu yhä aikaisempien sotien seurauksena.

Oikaisu 8.

Sota jatkuu yhä, koska Israel ei ole vetäytynyt miehittämiltään alueilla mihin Palestiinan valtio pitäisi muodostaa. Sen ovat tunnustaneet jo 138 valtiota mutta Israel ei.

Palestiinan kansainvälinen asema – Wikipedia

Oikaisu 9.

Huvila väistää kysymyksen Israelin harjoittamasta Apartheidista  kokonaan ja syyttää siitä sitä vastoin Palestiinan valtiota mitä ei ole edes kyetty muodostamaan miehityksen takia. Israel itse harjoittaa Apartheidia monella tavalla. Se ei päästä ulkomaille paenneita pakolaisia palaamaan, on eristänyt Palestiinalaiset omille alueilleen Gazaan ja eri puolille Länsirantaa. Vain osa Palestiinalaisista on saanut Israelin kansalaisuuden.

 

On melkoisen kaksinaismoralistista, että ihmiset paheksuvat syvästi Hamasin idologiaa mutta hyväksyvät sen kristillisen vastineen, joka on yhtä moraaliton ja väkivaltainen kuin Hamasin, eikä tunnusta Palestiinalaisten oikeuksia sen enempää kuin Hamas Juutalaisten oikeuksia.

JuhaMakkonen1

Motto:
Ymmärrä olennainen, muu on epäolennaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu