Hallitus ristiinnaulitsi ravintolat ja taksiyrittäjät

Kiitos hallitus,

Päätöksenne rajoittaa ravintoloiden aukioloaikaa uudestaan on lopullinen niitti ravintolayrittäjille, mutta myös monille muille ravintola-alasta työnsä saaville. Minä olen yksi heistä. Taksikuski.

Taksiyrittäjät ovat naimisissa ravintoloiden kanssa. Niin ovat myös esiintyvät taiteilijat, tavara- ja kalustetoimittajat, mutta erityisesti ravintolahenkilökunta. Koko toimialan verkosto.

Nyt on sitten edessä valtava työttömyys ja konkurssiaalto, jota  ei enää millään rahalla elvytetä. Oletteko tyytyväisiä? Oliko teillä oikeasti riittävät perusteet näihin rajoituksiin? Onko ravintoloista löytynyt yhtään koronarypästä tähän mennessä?

No ei ole ainakaan uutisoitu. Miksi siis rajoitukset? Terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi? THL päällepäsmärinä. Tietysti.

Tiesittekö tämän? Vuoden 2018 kausi-influenssaan kuoli 436 ihmistä, joista 95 % oli yli 70-vuotiaita. Kaudella 2019-2020 influenssaan sairastui 12000 ihmistä, joista kuoli yli 500 eli enemmän kuin koronaan.

Tämän kauden 2019-2020 kausi-influenssaan kuoli siis enemmän ihmisiä kuin koronaan on kuollut 6 kuukauden aikana. Myös koronaan sairastuneita on vähemmän kuin influenssassa.

Onko näitä kausi-influenssaan liittyviä asioita uutisoitu joka ikinen päivä joka ikisessä mediassa joka ikinen tunti? No ei. Miksi ei? En tiedä.

Voisiko media ystävällisesti kertoa ja uutisoida jotain uutta? Esimerkiksi sen, että millainen tämä nyt alle 30-vuotiaiden keskuudessa leviävä koronatauti on? Paljonko on kipua ja kuumetta ja moniko siihen kuolee?

Tiedättekö mitä tästä hallituksen päätöksestä muuten seuraa?

Tästä seuraa työttömyyttä ja konkursseja. Tuhansia. Tiedättekö mitä siitä seuraa? Mielenterveys- ja päihdeongelmia, avioeroja, perheväkivaltaa, itsemurhia, perheiden pahoinvointia. Tiedättekö mitä se maksaa pitkässä juoksussa?

Luultavasti ette. Taisi jäädä vaikutusarvioinnit tekemättä.

Suomessa alkaa kohta myös pikkujouluaika ja pikkujoulut. Missä niitä juhlitaan? Ensin ravintoloissa klo 24.00 asti ja sieltä lähdetään sitten tietysti tiivistunnelmaisiin kotibileisiin. Tätäkö haluttiin?

Oletteko te hallituksessa menettäneet järkenne?

No minä taksinkuljettajana ajan tietysti hyvin mieluusti taksiasiakkaat ensin ravintolaan, sieltä kotibileisiin ja sieltä kotiin. Positiivinen asenne nääs. Muuta ei enää ole.

Kiitos hallitus!

 

 

JuhaMalmi

Hei! Olen 56-vuotias kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Puolueeni on KD. Koulutukseltani olen ekonomi, KTM, LKV. Tällä hetkellä toimin taksiyrittäjänä. Tärkeimmät arvoni ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja isänmaallisuus. Pidetään Suomi Suomena. Annetaan arvo vanhuksille ja turvataan lastemme tulevaisuus. Rakennetaan yhdessä Suomea, tätä maata, jota rakastamme. Ei unohdeta heitä, jotka eivät pärjää tai ovat heikommassa asemassa. Kunnioitetaan lakeja ja pidetään järjestys. Pidetään yhtä - me suomalaiset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu