HS vappupääkirjoituksesta : Mitatkaa elvytyspaketin kannatus!

HS pääkirjoitusotsikko tänään 30.4.2021 ”Suomi hukkasi EU-linjansa”. Taisi käydä kuitenkin niin, että EU-linjan suurin kannattaja, HS, hukkasi sanomansa.

Kirjoituksessa todetaan, että ”yhtenäinen EU on Saksan turvallisuuspolitiikan ydin”. Tosiasiassa asia on aivan päinvastoin. EU on monien jäsenmaiden turvallisuuspolitiikan ydin yhtenäistä Saksaa vastaan, jos historiallista taustaa mietitään. Ja ehkä on syytä miettiä, kun historialla on tapana toistaa itseään.

Kirjoituksessa puhutaan paljon EU-elvytyspaketista ja lopussa todetaan, että ”selvä enemmistö suomalaisista kannattaa EU-jäsenyyttä” ja nyt pitäisi eurooppalaista Suomea kannattavien ryhdistäytyä äänestäjien edessä. HS siis vastustaa perustuslakivaliokunnan päätöstä,  jota kokoomus kannatti.

Kysymys kuuluu: Miksi tämä kirjoituksen pääaiheesta poikkeava loppulause jäsenyydestä ei elvytyspaketista? Jokainen voi itse tulkita. Itse tulkitsen niin, että HS ja sen etupiirit ovat todella huolissaan EU:n tulevaisuudesta. Ja syytä onkin.

Onko Hesarilla rohkeutta teettää Gallup suomalaisten suhtautumisesta EU-elvytyspakettiin? Tuskin, sillä tuskin äänestäjien selvä enemmistö sitä kannattaa. Mutta siitähän HS ei halua pääkirjoitusta tehdä.

Toivottavasti Suomi ei hyväksy elvytyspakettia ja nöyrry EU:n virkamiesten ja muilta tahoilta tulevan uhkailun edessä. Se jo itsessään kertoo miksi pakettia ei kaiken lainkiertämisen ohella tule hyväksyä.

+3
JuhaMalmi
Kristillisdemokraatit Vantaa

Hei! Olen 56-vuotias kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Puolueeni on KD. Koulutukseltani olen ekonomi, KTM, LKV. Tällä hetkellä toimin taksiyrittäjänä. Tärkeimmät arvoni ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja isänmaallisuus. Pidetään Suomi Suomena. Annetaan arvo vanhuksille ja turvataan lastemme tulevaisuus. Rakennetaan yhdessä Suomea, tätä maata, jota rakastamme. Ei unohdeta heitä, jotka eivät pärjää tai ovat heikommassa asemassa. Kunnioitetaan lakeja ja pidetään järjestys. Pidetään yhtä - me suomalaiset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu