Vihreä IlmastoKupla – Green Lives Matters

Miksi maailman suurimmat saastuttajat eivät kuuntele Suomen ja Vantaan Vihreitä?

Vihreät haluavat näyttää esimerkkiä maailmalle ilmastopäästöjen vähentämisessä. Myös Vantaan Vihreät. Onkohan tässä hieman ylimitoitetut tavoitteet? Suomen Vihreät täällä. Kuunteleeko Kiina, USA ja Intia? Toivoisin, että kuuntelevat, koska näiden maiden päästöt ovat 50 % koko maailman hiilidioksidipäästöistä. Koko EU:n 8 %, Suomen 0,06 %.

Koko Vihreä kupla perustuu ilmastopolitiikalle. On hienoa, että tämä aktiivista nuorista ja keskimäärin 4000 €/kk ansaitsevista korkeakoulutetuista ja hyvätuloisista naisista koostuva ryhmä, kantaa huolta maailman tulevaisuudesta. Se on tärkeää. Ja heillä on varaa siihen.

Sitä taas on vaikea sulattaa, että Vihreät eivät ymmärrä, että heillä tai Suomella ei ole juuri mitään vaikutusta maailman ilmastopäästöjen vähenemiseen.

Suomen päästöt ovat 0,06 %, siis noin tuhannesosa maailman päästöistä, jotka ovat 52 gigatonnia vuodessa. Pelkästään Kiinan päästöt lisääntyvät yhdessä vuodessa enemmän kuin ovat Suomen kokonaispäästöt (0,06 gigatonnia).

Se siitä Vihreiden vaikutuksesta ilmastopolitiikkaan. Mutta on heillä toinenkin valttikortti. Vientiteollisuuden GreenTech-mahdollisuudet.

Vihreät korostavat aina, että Suomi hyötyy ”vihreän kuplan” tuomista teknologian mahdollisuuksista. Suomi ja sen vientiteollisuuden ”greentech-sektori” saavat ilmastopäästöjä vähentäville tuotteille mahtavat markkinat.

Sitä minäkin toivon. Suomen on todella saatava myös itse jotain hyötyä tästä ilmastoprojektista.

Mikä on tilanne? Kuinka monta yritystä ja työpaikkaa viherteknologia on luonut? Suomessa/Vantaalla? Mikä on markkinatilanne? Hyötyvätkö suomalaiset veronmaksajat tästä vai valuuko voitot ulkomaille? Valtio ja Finnvera on tukenut miljardeilla euroilla näitä yrityksiä, mikä on tilanne?

Ollaanko voitolla vai tarvitaanko elvytystä?

Toivon vastauksia.

Suomessa on todistetusti maailman puhtain ilma ja Suomi on maailman onnellisin kansa. Tästä huolimatta suomalaisilla kärsimystä riittää. Hyvätuloisten vihreiden ”ilmastopoliitikkojen” olisi aika ”ilmastonmuutoksen” ohella panostaa myös Suomeen ja suomalaisiin.

Suomessa yli 10 % lapsista elää köyhyydessä ( ei erityisesti vihreiden lapset) . Vanhustenhoidon resurssit ovat täysin riittämättömät. Omaishoitajien työtä ei arvosteta. Lääkärijonot ovat kasvaneet eivätkä ihmiset saa ajoissa apua kriisitilanteissa. Mielenterveyspalvelujen jonot ovat räjähtäneet käsistä. Kouluissa ja päiväkodeissa (vihreillä varhaiskasvatuksen yksiköissä) on pula pätevistä opettajista.

Mitä ajan takaa? Haluaisin kokonaisvaikutusarvioinnin Suomen ilmastopolitiikasta? Suomen hyödyt ja haitat (menot ja tulot) yksilöitynä. Miksi? Tietysti siksi, että minäkin voisin kannattaa ”Vihreää kuplaa”.

JuhaMalmi

Hei! Olen 56-vuotias kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Puolueeni on KD. Koulutukseltani olen ekonomi, KTM, LKV. Tällä hetkellä toimin taksiyrittäjänä. Tärkeimmät arvoni ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja isänmaallisuus. Pidetään Suomi Suomena. Annetaan arvo vanhuksille ja turvataan lastemme tulevaisuus. Rakennetaan yhdessä Suomea, tätä maata, jota rakastamme. Ei unohdeta heitä, jotka eivät pärjää tai ovat heikommassa asemassa. Kunnioitetaan lakeja ja pidetään järjestys. Pidetään yhtä - me suomalaiset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu