008, ja lupa toimia

Vaikka huolestunut mm ilmastonmuutoksesta, ja sen aiheuttamista jännitteistä, jotka voivat olla käytännön tasolla hallitsemattomia, …

Niin ei ihmetytä ilmastoskeptikkous. Miksi sitä on olemassa?

Ilmastonmuutos on sen luokan asia laajasti koettuna, että sen voi ajatella oikeuttavan mihin vain. Jääkö paikka käyttämättä? Samoin kuin se, että jokin toiminta kulkee työn, ja talouden nimikkeen alla.

Kun kyltit kohdallaan, ei mitään väliä muulla, paitsi nippelirikkomuksilla, joita haetaan, ettei vaan aiheuttaisi uhkaa. Jos vuotaa heikoimmastakin kohtaa, niin kai se logiikka menee niin, että homma vaihdettava toiseksi, kun fuskaa kaikkialta.

Sama maahanmuutossa. Menee vaikka rasismina. Ettei vaan olisi huolestuneisuutta ihan arkitasollakin arveltavissa. Varmaan liian vaikea ajatus, kun palveltava jotain näyttävyyttä, hyveellisyydessä.

Minusta tällaisia kannattaa arvioida, ja esittää eri tulkintoja. Nämä aiheet ovat jonkin verran esillä yleisesti, vaikka ihmiset eivät arjessa näitä kovin paljoa eläisi näkyvästi. Vaikutusta seuraa, jollain tapaa.

Suomessa puhutaan luottamuksen tärkeydestä, ja yhtenäisyydestä. Arvo on olemassa, tosin käytännössä, tietyissä kysymyksissä pakko myöntää, että luottamus on se isoin ja merkittävin asia, joka puuttuu.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu