Alasajon vaihe

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomeen-voi-iskea-pian-vakava-irtisanomisaalto-ekonomisti-varoittaa-naissa-tyopaikoissa-uhka-on-pahin/af3d136a-ade0-4fed-a739-7cb72e3c87b3: ”Suomeen voi iskeä pian vakava irtisanomisaalto, ekonomisti varoittaa – Näissä työpaikoissa uhka on pahin”

https://yle.fi/uutiset/3-8814940: ”Tutkimus: Muinaisten kulttuurien valtaeliitti piti köyhät kurissa ihmisuhreilla”

Sattui pari artikkelia, saman päivän lukemistoon. Köyhät tai heikot, vs vahvat tai rikkaat. Ikiaikaisteema, ihmisten välisissä. Hyvin merkityksellinen, vaikka asiaa ei tuoda esiin, esim oppikirjamateriaaleissa, suoralla otteella.

Moni maan sisäinen sota on laatuaan samaa. Näkynee joka tasolla. Suurtaso näissä kuitenkin merkkaa eniten, ja vaikutus kantautuu helpoiten huipulta laajuuteensa. Tarkoittaa toisaalta, että laajudessa on jotain, millä on saatu aikaan se, mikä on helposti ongelma.

Vaikka asiaa ei suoraan sanota, jokainen voi jollain tavalla kokea ilmiötä, tai tajuta sitä. Ehkä nuoret ymmärtää juonen selkeiten, koska avaruutta on enemmän nähdä maailma sellaisena kuin se on, ja viitteistä ei taita elää pula-aikaa.

Ihmisiin kyllä vaikuttaa se, että kerrotaan, että jos jotain on poskellaan, keskeneräisessä maailmassa, niin merkittävästi ottaen, asiat ovat paremmin, tai ei ainakaan ratkaisevasti mitenkään heikosti. Kuka tämän sanoo, riittää. Tulkinnanoikeus, paitsi historian, myös vallitsevan suhteen.

Kun katselee alasajoa, eri tasoilla, niin konkreettisena voi näkyä väen vähennykset. Suurempi taso on yritysjärjestelyt, ja erityisesti isojen tapausten, kuten kauppalehdessä mainitaan. Se on vähän kuin suurvaltatason juttu.

Maailma on globaali, tosin vain rahavirtojen osalta. Vallan valtimot merkkaa, ja niiden suunta. Muulta osin, maailma elää impivaaraa, ja paikallinen sopiminen on tässä mitä passeleinta. Myy kuin häkä, jos ajattelee muutenkin sitä itsekeskeisyyttä, josta toisaalta selkeä peruste syyttää aikaa.

Eniten näissä miettii toteutusta ja menetelmiä. Kun korttitalo suuremmalta osin on vaikea pitää tuettuna, niin isompi siivousremontti, sopivasti hävitettynä muuhun tärkeän oloiseen.

Juutalaisetkin halusivat uskoa hyvään, ihan loppuun asti. Näissä ei sotia kaivata, tosin heräämistä kyllä.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu