Asettuminen

https://yle.fi/uutiset/3-11527258 :: ”10 000 ihmisen työpaikat ovat vaarassa lentoaseman läheisyydessä, arvioi Vantaan kaupunginjohtaja – Finnairin joukkoirtisanomisille kootaan tukipakettia”

Jokin aika sitten oli artikkeleita Lapin matkailusta. On tosiaan luonteva kohta tarkastella, mitä tarvitaan peruselämään, ja mitä ei niin välttämättömästi.

Luksukseen ei pitäisi olla vara, etenkin kun pohjustus kattavan isona, menee näin. Seikan voi heittää arviolta, osumistodennäköisyyden voi veikata korkeaksi.

Tärkeämpi juttu tässä on mielestäni enemmän se, miten luontoa jätetään rikkomatta, ja toisaalta kaikille mahdolliseksi, koska luonto merkitsee paljon monella tapaa, vaikka tätä ei itse olisi kokenut näin.

Kun matkustetaan kauas, jotta voi mennä luontoon, on hyvin kulutuksellinen järjestely. Peruslähtökohta on jo kyseenalainen.

Toinen juttu on autenttisten luontokohteiden tärvääntyminen. Helppo on lähteä valtaamaan koskemattoman oloisia alueita. Miten jäljet korjataan, ja saadaan sama takaisin, rakentamisen jälkeen? Purkaminen ei ole niin houkuttelevaa, ja alasajao, kun rakentamisen päälle on tehty riippuvuuksia.

Ihminen kuuluu luontoon. Jotta luonnossa voi olla jokapäiväisen elämän osalta, sitä on oltava realistisesti mahdollisena. Tarkoittaa, että polku alkuelämään, on löydyttävä melko läheltä kotiovea.

Että luontoa jää virkistäytymiseen, ja tueksi elämälle, vaatii ihmisen asettumista aloilleen. Tässä mennään suuntaan, jota mm Linkola on korostanut.

Linkolalla ei sitä vastoin ollut mielestäni käytännön ideoita toteuttamiseen, ja ehdotukset olivat niin karuja, ettei niitä voi ajatella mahdolliseksi. Enemmän sopeutuminen luontoon, kääntyi hyvin mahdottoman suuntaiseksi, epärealismin puolelle meneväksi. Luonto voi löytyä esim Linkolan extreme-vedon kautta, tosin korostus tällaisen painotuksin, tulisi laittaa suhteellisuuteensa.

Luontoa voi oppia arvostamaan, kun huomaa, mitä hyvää sieltä saa. Kokemuksen kautta oppii enemmän lisää, kun tutustumista takana. Vieraantumisen hyvää estämistä on esim marjastus ja sienestys. Puhtaita luonnontuotteita, ja luontoarvojen ja juurien löytämismahdollisuutta. On eräs mahdollisuus Mahdollisuus tähän tulisi jättää.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu