Demokratia

Merkittävästi ottaen, demokratiaa ja sen ongelmaa, ei voi käsitellä painotetusti, kunnon tuloksia odottaen, Trumpin kautta, vaikka langanpäitä aiheeseen löytyy, vähän kaikesta.
 
Kun jotain menee todella heittäen ja itsestäänselvästi läpi, populismin kaltaisena vyörytyksenä, johon yhdyttävä ajatuksettomasti, … samaan aikaan kun voi, tai tulisi kelata meneilläänolevaa, monesta syystä, … niin näissä tulee väistämättä mieleen se, mikä on demokratialla ominaista: erilaisten näkökulmien tuonti, yksipuolisuuden sijaan, vaikka jokaista yksityiskohtaa voikin kunnioittaa allekirjoituksella.
 
Itselläni se kokemus, että demokratia tiivistyy merkittävimmin suhtautumiseen, ja on isompi asia kuin maailmankuva, joka on osa suhtautumisen perustaa.
 
Viime aikoina miettynyt lisäksi, että demokratia on hyvin ihmisiä jakava, kyky ja arvostus siihen. Demokraattisia arvoja vahvana, ei oikeasti jaeta kovin selkeästi, oli kyseessä demokratiaksi julistautunut maa, tai kansalainen, joka sitä kannattaa.
 
Poliittinen akseli merkittävänä, menee demokratiaan suhtautumisessa. Muu ei oikeastaan ole kovin yleistä edes, eikä muuta ole järkevää tuoda yhteisenä esiin, ohi kapeamman elämänkontekstin.
 
Politiikan suhteen ei ole kuin demokraatteja ja antidemokraatteja, ja jotain siltä välin, ja kun ajatuu demokratian tavasta kauemmas, ei voi olla yhteisyyttä. Elämä muuten voi olla muutakin kuin politiikkaa, vaikka joka tasolla törmätään muihin.
juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu