Epätasa-arvon käytännön linjat ja rakentaminen

Niin hyvä kuin urheilu ja liikunta onkin, niin kilpaurheilun talouskytkentä on niin vahva monimuotoisena, ettei taida sijoittua terveelliseksi, edes yhteisöjen kannalta. Ei pelkästään yksilöjen douppaus (jne), ja terveysongelmat.

Kun joku hyvä toimija, urheilun saralta tavoitteineen, nostetaan esiin, on sanottu jotain hyvää aiheesta, jolloin muun voi odottaa menevän kuten aiemminkin. Vähän kuin luonnonsuojelussa, tai ihmisten tasavallassa, (ellei osoitettuja erityisasemia).

Yleisesti …

Kun vallitsevista käytännöistä nostetaan, siis poimitaan valikoiden esille hyviä puolia, niin otannassa ja esiinnostoissa on jotain toispuoleista, tavan elämälle.

Esim EUta myytiin aikoinaan monella hyvällä, ja päällimmäiseksi on käytännössä jäänyt kauppa, keskittyvänä ja ongelmallisena. Vapaana tuntuu palvelevan, siis pääosin muita, kuin sen alaisuuteen kuuluvia.

Markkinoinnissa ei myydä monipuolisella totuuskuvalla, puhumattakaan, että kiinnitettäisiin huomiota myytävien ongelmalliseen ja haitalliseen puoleen. Kavennusta tehtävä, esiinnnostamisessa.

Toisaalta, kun puhutaan ongelmallisuuksien esteellisestä vaikutuksesta, jollekin vallitsevalle, eikä ongelmien näkyvyyttä voida vielä kunnolla peittää, niin tässä auttaa paljon ongelmien näkeminen kohdennettuna.

Paikallislehdessä (Etelä-Saimaa) oli jokin aika sitten nostettu esiin taloudellinen väkivalta. Ilmiö käsitteli väkivaltaa lähipiirissä, ei siellä, missä se on merkityksellisintä, ja josta väkivalta leviää helposti joka paikkaan.

Eräässä toisessa paikallislehdessä, oli artikkeli presidentin vetoamisesta häviäjiin suhtautumisessa. Valtakunnan puheissa voidaan nostaa esiin lusmuilu ja vapaamatkustus (yleistilasta kertovia ilmiöitä), ja paikallistasoa voidaan puhutella kestävällä linjalla. Jokin ei ihan täsmää.

Teema on epätasarvoon liittyvä. Miten epätasa-arvoa rakennetaan? Voiko tällaista tutkia, ja millä keinoin? Onko aiheesta pseudotutkimusta, ja näennäistoimintaa, tai voiko odottaa, ettei näitä tarvitse ottaa kovin vakavasti?

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu