Eriarvoisuuden tärkeys

Vähän ihmetyttää ilmastokeskustelu, että miten totta on, tai miten todesta otettava, itse kunkin, valtiona, jne.

Jos ajattelee ilmastonmuutoshaastetta, ja että sopeutua täytyy, niin varmasti on olemassa ryhmä, joka ajattelee näistä sopeutuksista samaan tapaan, kuin yritysten YT-neuvottelujen yhteydessä. Tuskin aiheetta.

Kun ilmastonmuutosta lähdetään ratkomaan, ja monia ympäristön vaatimaa sopeutumista, niin epätasainen vastuunkanto taakan, ja tulosten osalta ei lupaa hyvää. Entiseen tapaan ei oikeastaan saa mennä, koska seuraukset kasvaa, ikävyydeltään.

Joskus tulin ajatelleeksi, että nämä tiivistyvät eriarvoisuuteen. Asiaa on vaikea näyttää suoraan toteen.

Jos seurataan sitä, miten ihmislogiikka toimii, niin päättelyä voidaan soveltaa, koska kulut reaalisena voivat liittyä tähän. Itse ajattelen samalla, yksityiskohdista täysin tietämättä, että logiikassa on perää. Mitä vain voidaan elää, kuten Pohjois-Korea sen osoittaa.

Eilen oli haastateltavana Björn Wahlroos. Totesi, ettei markkinoita todellakaan voi ennakoida, mikä on toimivan markkinatalouden merkki. Ei oikein ryhtyisi sijoittajaksi. Ihmeesti ne tuntuvat kuitenkin kasaantuvan.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu