ISISiksen perheet

ISIS-perheitä (tai tynkiä) tuotu Suomeen, ts ainakin isättömiä sellaisia. Yksinhuoltajuus muuten aika tavallista, muissakin yhteyksissä.

Tapaus on sen verran iso juttu yksiselitteisesti kerrottavaksi, ettei mitään rahkeita. Tällaiseen ei varmaan voi löytää kuin vinkkeleitä, eikä niistä voi odottaa kovin kokonaista.

Toisaalta, kun jokin vinkkeli eittämättä tulee kokonaisempaan rooliin, tämän vaiheen ympyröissä, jos tapauksella riittävän vahvaksi nousevaa merkitystä, niin ajautumaksi arveltava tosiaan jotain painokkaan vinkkelillistä, ja mentäisiin siten automaattisesti kohden jotain rujosuhteen / väkivallan muotoa, oli sekoitus jotain koktailia suhtautumisesta, näkemyksistä, toiminnasta, … ja miten lähtevät kelautumaan.

Kun terrorismia on ollut aina, enemmän tai vähemmän näkyvästi ja tuntuvasti, niin aihetta tulisi lähestyä ratkaisevalla otteella. Ei ole pois muulta, sillä vanhoista konsteista ei ole vajetta, eikä niiden soveltamisesta.

Terrorismi itsessään on tätä yksioikoisen jahmaavaa jumetusta täynnä. Ei kovin lupaavan odotettavaa, saman tasoisista keinoista, ovat puoltavia tai vastustavia.

Jos tavan ratkaisuja, ja jotain toimivaa päätymää odottaa näille, kuten muunkin tavan arjen osalta hyvä tehdä, niin … oikeastaan voi olla juuri(kin) hankalaa kääntää näitä tavan arjessa pärjäämiseksi. Ei siinä, etteikö tämän suhteen mukaanotto olisi tunnustusta ikiaikaiselle, joka toisaalta näyttää akutoituvan alueilla, joissa sitä ei millään saisi hyväksyä. Vielähän jossain, kun siellä toisaalta helpommin pidettävä.

ISIS-naiset voi arvella vielä helpoksi liittymäksi aiheeseen. Porukka ei ole iso, eikä samalla tapaa vaikea, mitä vaikeampi tilanne voisi olla. Helpointa ja tuloksellisinta tulokulmaa aiheeseen vaikea suoraan osoittaa, tosin varmasti tarvitaan myös niitä vaikeita, vaikka toisaalta niiden paljoudessa ei olisi selkeää käytännön rajaa.

Teeman käsittelyä ei kannata lykätä, vaikka käsittelystä onnistuvana vaikea sanoa kovin täsmällistä, koska tällainen voi vaatia hyvin monenlaista, vaikka tavallista on, että mahdollisimman lyhyellä pyritään kuittaamaan pois, päiviltään.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu