Johan on… kenen markkinat?

Työn tekeminen on halpaa, ja sillä elää yhä niukemmin, suuri osa, eikä yleisimmin tarjolla olevasta työstä, kannata maksaa paljoa. Syy taitaa olla siinä, että on tuottavampia aloja (oikeita töitä), ja toimia, vaikka ehkä osin uusilla aloilla.

Harmillista ehkä se, että kun niillä tuottavilla aloilla toimitaan, niin menee näköjään kestämättömään suuntaan, kansalaisten suhteen. Toisaalta velkaa voi kertyä jatkuvasti karttuvana, erilaisten sivuoireiden takia. Eräs näistä voisi olla se paljon puhuttu ilmaston muutos. Jossain oli artikkeli siitä, miten paljon rikkain marginaali tuhlaa, keskivertotellustelijaan nähden. Jne.

Suruton energian käyttö, ja sille rakentaminen, jo yksistään on tragedia, ilman että tarvitsee ajatella ilmastonmuutosten kaltaisia oireita. Mitä olisi voitu tehdä sillä energialla, joka on nyt ongelmana hiilidioksidin muodossa, ja kenties hankalemmissa muodoissa.

Tuottavaksi katsotun työn harmista voisi varmaan tehdä seikkaperäisen selvityksen. Toisaalta, kun on pedattu parempaa teknologiaa, ja toimintapohjaa, joiltain osin, niin että ei mene ekonomiaksi, on itsessään surullista.

Toinen ongelma voisi olla se, että kestävä ja terveyttä tuova työ tulee syrjäytetyksi. Eiköhän tavan työn saa näyttämään huonolta vaihtoehdolta, nykymaailmassa?

Kaiken lisäksi tekisi melkein muutenkin sanoa, että on työnantajan markkinat. Kuka vain nimikkeen saa, pääsee isoille apajille, tosin ehkä verkostomafiaan kuuluttava. Halpa työn hinta, kalliit tuotteet, muu elanto pois, tai niukemmalle trendille. Eiköhän se vielä tästä.

Elannoksi voidaan käsittää ruoka, suoja, ja lämpö. Vähän kuin broilerituotannossa. Ei tulisi melkein olla valittamista, jos tämä on mahdollista, jopa ilmaiseksi.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu