Joukossa kommunismi tiivistyy, tai ne molemmat

Joukossa tyhmyys tiivistyy: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/77d978ae-cad2-40d0-a3ce-dc12a5e36979 (Iso Omena)

Tulkinta on oikeasta väärä, vaikka se tulee usein mainituksi, ainakin jos arvioitavana on taho, jota voi aidosti arvioida, asiallisuuskriteerein.

Näitä esimerkkejä on paljon. Lähiajalta muistuu mieleen radalle lyyhähtänyt, jota kukaan katselija ei päätynyt auttamaan. Lyyhistyjästä otettiin muistaakseni valokuva.

Kollektiivisuus merkitsee, ts kun ihmisiä on enemmän tilanteessa, lainalaisuudet toiminnalle vaihtuvat.

Kommunismin ongelma on mm tätä, tai voi kysyä, miten paljon ongelma on muuta.

Siitä kun päästiin, isompien joukkojen ongelmia ei ole. Hyvä juttu. Vaihtoehtona on käytännössä (mieluusti) jokin rajumpi, ja samalla kuitenkin tämä samainen, mikä ei ole niin kiva.

Jos ihminen olisi yksin kantamassa vastuuta tilanteesta, voisi elottomuus säikäyttää pahasti. Jos ei ihmeempää, varmaan toimisi kuin tulipalossa. Nyt menee tärkeydet ihan muualle.

Isojen joukkojen toiminta on aivan toista, ja siihen kuuluu omat lainalaisuudet.

Pahinta minusta on, että kun näitä rakennetaan urakallakin, asiaa ei silti huomioida, ellei tähän lasketa sitä yksilönvastuuta, ja odotusta siitä, että yksilö alkaa olla tavan aktiivinen, jolloin hänet voidaan siirtää tilanteesta pois, tmvaa.

Ei nämä ilmiöt kovin vaikeita ole, mutta kun pitää olla spesialisti sanomaan kaikesta tavalla, että varmasti jää arjen ulkopuolelle… oppimattomuus on se, mitä toistetaan (vahvistavasti), vaikka ollaan ehkä saatu toimittua vastuullisen puolesta, ja toimipaikka säilyy, sekä se järjestys mukanaan kuuluvine piirteineen, ja tapahtumineen.

Vartioiden tilanne on tavan ihmistä vaikeampi, mitä tulee suhtautumisen valintaan. Tavan ihmisellä priorioisoituu suoraan 112, eikä niinkään omat erityistoimet, ainakaan tällä painolla.

Hälytys, ensiapu… käytännössä tuntuu unohtuvan. Joskus jotain voi ehkä hoitaa loppuun asti itse, ja hälytys voi olla sama kuin turha. Tilanteita on, monenlaisina.

En haluaisi erityisesti olla näissä osoittava. Kokonaisuuteen on parempi viitata, ja tavan lainalaisuuksiin, jotka ilmenevät aina jollain tapaa.

Aihe on mitä kiinnostavin, poliittisesti. Poliittisen suhtautumisen takia, ihmisiä viimein oikeasti kuolee, tai pelastuu, jopa tällaisissa tilanteissa.

juhamyllarinen
Avoin Puolue Lappeenranta

Herr Wisser and Besser (der),
Mutta myös ...
Von Buchen Huchen-Bacher,
i ab-und-hups Sucher.

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen että gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu