Joulurauhaa susille, ja muille nurkkaan ahdistetuille

Susia pidetty jonkin verran ongelmana. Toisaalta, koirasusia voidaan jopa kasvattaa, taloudellisin perustein. Ei se sinänsä ole ikävä harrastus, varmaan, tosin näissä voi mopo karata käsistä, eikä kaikki toimijat ole siivoja, jos selkeästä rahasta kyse.

Koirasusista tiedetään, että voivat olla susia ongelmallisempia. Ei toisaalta ihme, sillä sekamuotoisemman tilanne kokonaisuudessa, ei välttämättä ole niin selkeä, kuin suden tapauksessa, joka Omalla Tavallaan integroitunut ihmiseen, hyvin pitkän ajan saatossa, kuten koirakin, koirana.

Ihmisen luontomanipulaatio seurauksineen, ei jää koirasusiin. Vaikka liikenne tappaisi tilastojen valossa paljon enemmän kuin sudet, ja koirasudet, niin ihmisen tuottamat omat killerit, isompana vaikutusryhmänä, ovat aivan toisissa sfääreissä.

Meillä on tosiaan aihetta tarkastella enemmän sitä, miten itse toimimme. Eiköhän jätetä sudet rauhaan, ja palauteta rauhan mahdollisuutta takaisin, siinä kun sitä on onnistuneesti saatu vietyä.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu