Kaikki muumiot kontrollissa, niin somessa kuin homeessa

Arkijutteluista voi jäädä jotain pohdittavaa, ihan perusteellisempiin lähtöihinkin.

Joskus epävirallisempien yhteyksien merkitystä jopa korostetaan, vaikkakin tämä arvostava vinkkeliversio onkin vähän uusi, ja varmaan alikäytetty, samalla.

Vähästäkin voi lähteä, ja kannattaa. Miksi, on perusteiltaan kelattava, sekin. Metsistä, ja metsien virkistystkäytöstä, piti kuitenkin aloitella. Siis lähtönä vain.

***

Tiheämmillä seuduilla, tietty kuljettavuus on hyvä. Toisaalta sopiva avaruuskin, poiketen läpipääsemättömimmistä rymeliköistä.

Asialla on puolensakin, ja puistomaisilla avaruuksilla rajansa, palvelevuuden mittarein. Tuttua arvelun yleiskaavaa soveltaen, voisi epäillä vaikka, että liika on liikaa, ja voi mennä myrkyksi, myös tässä kohden.

Tarkemmin ajatellen, piilot ja hämyisemmät paikat, voivat olla myös yleiskäyttöisiä, tai niiden olemassaololla, voi olla merkitystä kaikille, jollain tapaa suoraan, tai muuten.

***

Kun liikkujana voi olla ketä vain, niin turvallisuus nousee näissä esiin. Turvallisuus merkitsee, tosin täysin kontrolloitavissa oleva virkistys/hyöty/asuin -alue, voi tarkoittaa psykologisella tasolla ongelmaa, juuri turvallisuutta, tai siis sen vajetta koskien.

Turvallisuus tunteenakin merkitsee, vaikka mitään ei oikeasti sattuisi tilanteessa, jossa kontrolli on vahva.

Turvallisuutta jos puuttuu, eikä siihen viittaavia säätelymaastoja ole, voi tästä seurata otteettomuutta, säätelykeinojen löytämisen vaikeutta.

Esim metsä merkitsee, jopa ajatuksena. Jos metsiä ei ole, ei kuvitelma välttämättä vaikuta samoin. Jos kuvitelmaan voi turvautua, mitä selviytymisellinen keinovarmuus voi käytännössä päätyä merkitsemään? Tapahtuuko irtiottoa todellisuudesta? Mikä on mahdollinen boosti, vieraantumisen alueille?

***

Kontrolli tarvitsee turvakamerat, ja muut varmistuksensa, oli mukana ajatusta turvallisuuden lisäämisestä, tai ei.

Psykologiselta tasolta ajatellen, tai kokemuksen tai olotilan tasolta, täysin kontrolloitua olemista, voi verrata siihen, mitä on tapahtumina live, tai se, että jotain oikeaa tapahtumaa katsoo arkistosta, jo tapahtuneena. Puhumattakaan, että arkistoissa voi olla mitä bittipöyryläistä vain, jopa tekoälyn paketoimana.

Mahdollisuus osallistua, tai kokemus siitä, voi muuttua, ja toisaalta, liittyminen voi olla noistakin huolimatta, jollain tapaa toista. Kokonaista elämää ajatellen, voidaa elämän suhteen olla kuin arkistointivaiheessa. Nuoresta alkaen ei voisi ajatella muuta kuin, että kalkistuminen olisi ihan varteenotettava trendi. Sitähän se voikin olla, epäsuorasti kerrottuna.

Muumioitumistaan ei osaa varmaan ajatella, kun sen verran vaikeasti hahmotettavana. Kyseessä olisi kuin home, henkisellä puolella. Sieniä helposti pukkaakin, jos ympäristö on hyvin köyhtynyt muusta.

Luonnonilmiöt, tuppaavat kummasti ilmenemään, joka tasolla.

Toisaalta, yleisempää soveltavuutta ajatellen, jos jotain luonnonilmiöitä tietää, kannattaa ehkä ajatella, millä tavoin samaiset ilmenevät niissä yhteyksissä, jotka eivät ole samalla tapaa biologisen tason luontoa, jota konkreettinen havaintomaailma helpommin otettavasti.

juhamyllarinen
Lappeenranta

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu