Kansa koulutuksessa, yhä paremmassa

Harva ehkä osaa ajatella, että ihmisiä koulutetaan, tai että jos koulutusta on, sen voisi olla kyseenalaista. Ainakaan tästä vinkkelistä, ei usein tarkastella ihmisen, ja kouluttajan välistä toimintaa.

Vinkkeli voi olla yllättävän hyvin todelisuutta selittävä, ja merkityksellinen, joskin uusi tarkastelutapa monelle, vaikka asia joissain yhteyksissä ilmaistaan. Ainakin menetelmän tarkastelu laajasti ottaen, jää vajeelliseksi.

Tässä toimintamallissa, ei oikeastaan painoa-arvoa laske se, että kouluttaja itse, on koulutuksessa, samalla tapaa. Päinvastoin.

Koulutuksen kehä pyörii, kenenkään erikseen tähän havahtumatta siten, kuin kokonaisvaikutuksiltaan merkitsee. Sitten on kuin jostain ihmeen syystä tapetilla vaikka freedom, ja sen vastapari, jne.

Kuinka moni ajattelee, että ollaan armeijassa?

Iskostuksessa, johon yhteiskuntien on jotenkin välttämättä nojattava. Mentaalipuolella tuntemus voi olla tämä, tosin jos tuntemuksensa kertoo, sille ei ole perustetta, ja mitenhän käy sille, jolta jotain olisi löydettävissä, korvien välistä.

Sen verran hankala juttu, että tuskin tulee edes tajuntatasolle, jolloin ongelmaa ei tietysti ole, vaikka ihmiset muuten ovat vaikeita, suorastaan kasvatuksen tarpeessa.

Sotilaalliseen järjestykseen, ja sen systemaattiseen rakentamiseen, voi liittää paljon.

Lähtee maskeista, aina merkittävimpään. Pienet kohdat kuitenkin ratkaisevat, ja pirullisuus. Sen vuoksi ei toisaalta ole mitään syytä vääntää merkittävillä asioilla, kun niihin kohtiin liittyy toisaalta iso keikahtamisen riski.

EM:n seikan vuoksi, nähdäänkin pikkuvääntöä, ja toisaalta kun tämä puhuu selvää kieltä, niin aika yhdenmukaista tuo, tämänkin havaitseminen. Vaikutukset kohdillaan, oikeasuuntaisesti.

Moni asia, joka on vastoin luonnollista toimivuutta, on myös tärkeää menetelmässä. Ei niinkään ihmiset ja elämä, vaan uhrautuminen, ja mahdollisimman puhutteleva osoitus siitä, vaatimuksena, ja toisaalta näyttönä.

Tarkoitus on paljolti sitä, että mennään sillä, mikä ei toimi. Näin selittyy monet puitteet, jotka haittaavat elämässä pärjäämistä. Samalla selittyy se työläys, mikä on siinä, kun toimintapohjaa ei voi rakentaa puitteeltaan sujuvaksi.

Nykyhetkeen sopivia viitteitä menetelmälle, on mm maskitus, ja väännöt siitä. Samaan teemastoon kuuluu kesä-aika, vääntöineen. Jne.

Pienest se linja vääntyy. Koulut nuorineen, ovatkin tärkeitä, samoin he, joihin on saatu oikeaa satsausta, ja käyvät tarkoitukseen, myös iäkkäinä.

Paras tapa osoittaa järjestystä, ja varmuutta, on toimia tavallisen elämän esteenä näkyvästi ja tuntuvasti, ja jos ei näkyvästi, niin kuitenkin tuntuvasti, ettei jää epäselvyyttä.

Kun päälle laittaa kannen, ettei näitä juuri pureta, ilman kunnon paineen nousua,.. ja kun sitten purkautuu, paremmat mahdollisuudet tajuta se, mistä kyse: älyttömyydestä ja mielettömyydestä.

Elämän vaikeus ja hankaluus näkyy eniten siellä, missä sen mahdollisuutta voi olla, ja toimenpiteet mitoitettava oikein. Etukäteisjuttuna tosin paras, ts hyökkäys on paras puolustus. Ennakointi toimii.

Hyökkäys ei tässä tosin ihan otteellisuutta kuvaa, vaan tässä menee jotain toimivampaa. Sopivan kuvaavaaa sanaa en juuri nyt keksi.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu