Kauttaaltaan olemisen jatkumot

Jossain oli artikkeli ja kerrontaa, miten Trump olisi tomppeli, mutta toisaalta myös perso kehuille,.. ts helposti vedeltävissä oleva tapaus.

Suomen pääministeriä puolestaan hehkutettu, ainakin ulkonäöllisistä tekijöistä johtuen. Kuvaa oli jopa Times-lehdessä. Hyvää Suomi-kuvaa, vaikka A4-asemaa ei enää olisikaan, luottoluokituksen puolesta.

Mieleen tulee myös historiallisemmat hetket. Suomi ja talvisota, sekä talvisodan ihme. Pistettiin parasta, vähän kuin pitopöytään, eikä väliä, vaikka katovuoden viimeiset liossa.

Timo Airaksinen puhunut monessa yhteydessä, että suomalaiset ovat kovin sinisilmäisiä. Helppoja jähmettymään, uskomaan, ja luottamaan, ja olemaan kyseenalaistamatta.

Ei konkretiaa, ei toimea, ellei sisäinen puhina-kierros, vie paremmin rauhoittavaan päätökseen, joista tuskin onkaan vajetta, kaikeksi onneksi.

Nyt ollaan oltu mallioppilastakin, ihan EU-tasolla. Kai näitä listattavaksi riittää.

Vähän asiallisemmin jatkaen, Suomen rooli ison maailman sosiaalisella kentällä, voi olla erottuva, mitä toisaalta paljon käsiteltykin. Kaikesta ilmenevästä huolimatta, vaikka tällaista uskaltaa listata, niin liian yksioikoista en lähtisi näistä näytöistä esittämään, vaikka taidan olla itsekkin suomalainen.

Mitä erityisempään rooliin tulee, niin eiköhän tällaiset synny ihan oppimisen kautta, ja menevät perintönä, kuten kastijutuista tiedetään, Intian kohdalla. Kun jako ei toisaalta selkeän nimetty, eikä sanatasolla selkeästi ilmaistu, voi epäsuorasti osoitettu, omaksutta ja ylläpidetty osuus asetelmassa, olla tavanomaista pysyvämpiluonteisempi.

Ilmiö on yleinen, eikä liity vain yhteiskuntia, ja kansakuntaa sisältä päin jakavaan asetelmaan.

Mikä suhde isompaan, sitä varmaan on alaisempi tasokin, luonteeltaan. Varmaan sosiaalisuuden ensimmäinen, tai eräs selkeä peruslaki.

juhamyllarinen
Lappeenranta

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu