Käytännön terveyspolitiikasta

Suosin terveysaiheita, ja niiden yleistä käsittelyä, mihin esim netti sopii hyvin.

Tämä on minusta hyvä osa toimivaa demokratiaa, ja kansalaisten itsenäistä valmiutta, olla paremmin tietoisia itseään koskevista, ja toisaalta pärjätä, kuten ihmisiltä toisaalta odotetaan, ja tulee odottaa. Linja vähentää samalla ”elämänaluediktatuuria”, ja toisaalta kokonaisempaa painetta ja killerirakentumista, koska itsenäisemmän lähtötilanteen jälkeen, jää vähemmän, joka eittämättä voi päätyä kyykyttämiseen, jotain rakentelupolkua pitkin.

Politiikka, etenkin käytäntöön vietynä, tosiaan on tärkeä osa, tavan tuntuvaa terveyttä. Itse aiheeseen liittyen, liikkumisesta, ja sen vaikutuksista …

Liike on voimakas vaikutin, kropalle ja terveydelle. Mikään ei liikkeen yhteydessä välttämättä jää neutraaliin tilaan. Tämän voi siten yhdistää suoraan vaikutuksellisuuteen, oli toteutuma positiivinen, tai päinvastoin. Havainto ja yhdistäminen on ensimmäinen tärkeä askel, analyysissä / löytämisessä.

Seikka ei tosiaan ole mikään uusi, tosin tällaisia ei oteta ihan vakavasti, jos juuret jää epäselviksi, mikä minusta on selkeä osa hyvää terveysajattelua. Siten suhde jo itse terveyden käsittelyyn, on osin sairas. Diagnoosi voisi olla vaikka: ymmärryspotentiaalin käyttövaje.

Hyvää näissä voi olla oma esimerkki, joka tuo konkretiaa, ja antaa näyttöä vaikuttavuuksista, vaikka soveltuvuus laajemmin, ei olisi kovin yksioikoisen selvää. Pitemmän päälle, toimivuuksista jää isompaa näyttöä. Kokemiseen on nojattava viimein rautaisempi lääketiedekkin, sillä muuten siltä menisi uskottavuus.

Ristiselkäkipu voi olla hyvin jomottavan invalidisoivaa, vaikka kyseessä ei olisi akuutti noidannuoli. Hyötyliikunta esim lunta luoden, voi hyvin toteutettuna viedä selän tilanteen (ainakin) hetkellisesti aivan toiselle tasolle. Toisaalta, tuloksen voi saada yhtä vahvan kielteisesti.

Toteutus ratkaisee, ja mennään helposti joko eteenpäin, tai taaksepäin, jolloin vahvistuu se, mikä kulkee kansanviisautena. Mikä ei edistä, vie taakse. Aidoilla rintamilla näin, mikä tietysti oli enemmän entisaikaa, ja osa parempaa todellisuustuntumaa, nykytasoisesta isosta detaljitiedon rikkaudesta huolimatta.

Itselläni yllätti se, miten nopeasti vaikutus voi seurata. En ole moneen vuoteen saanut selkää täysin neutraalin oloiseksi, edes hetkellisesti. Yksi kokemus tästä on, ja katson sen olevan samalla paljon. Muuten, pienempiä vaikutuksia samanlaisena, on paljon kerättynä.

Mitä tulee vahvaan noidannuoleen, yhdistettynä krooniseen alaselän kipuun, niin tästä on onnistuneita kokemuksia. Invalidi-tilanteesta voi toipua kohtuukuntoon, jo saman päivän aikana, sopivalla liikunnalla, mikä ei aina ole selkeän tuskallisempaa, kuin paikallaan kiemurtelu. Harva ehkä tietää, miten vaikeaksi noidannuoli näissä pahimmillaan voi mennä.

Että rajuun lumbago acutaan voi saada helpotusta saman päivän aikaan, liikkeen avulla, on seikka, joka kannattaa jakaa. Särkylääkkeillä en ole koskaan päässyt samaan.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu