Ketä sopii ahdistella?

Krista Kiuru kertoi maskisuosituksista äsken, A-studiossa. Yhteinen ääni yleisohjeissa on johdonmukaista. Totta.

Toisaalta, kun paljon sekalaista oli esillä koronasta, ei pelkästään maskien osalta, niin en ihmettele, jos tiedotuspuoli tuntui sekavalta. Oma kokemus samalla. Tiedotuksessa, hallitus on vain eräs kanava, käytännössä, ellei puhuta jämäkämmästä.

Nykyinen lisäsyyttely puolestaan on sekamelskaa, joka ei palvele edes monipuolista aiheen käsittelyä, vaan lisää hajoitusta, ja ehkä ilman korona-kontribuutiota. Ristiriitaisen tiedotuksen voi nähdä vielä positiivisena. Tämä jupakka voisi olla hyvä, jos puhuttaisiin selkeämmin esim siitä, mistä on mielipahaa syntynyt.

Jos ratkaisut näin avoimissa tilanteissa otetaan vahvaan syyniin, on päättäjät varmaan niin ahtaalla sopeutumiutta ja sen löytymistä ajatellen, että koko viranhoito menee invalidiksi. Vielä pahempaa voisi tosin olla aika, jossa ei juuri syynätä räikeitäkään toimia, mutta vapautta päätöksiin olisi, aivan toisella tapaa. Kumpi noista? Heikolta näyttää, joka tapauksessa.

Jotkut ovat puhuneet lobbareiden sijaan valtiosta, jossa lobattavia voi olla, mutta johto on jo yrityksillä, tai johdon kärkeen kuuluisi yrityksiä, joilla on hallitseva asema, lähes kaikkeen merkittävään rakentamiseen.

Tästä ei ole pitkä matka Carunaan, ja sähkön siirron monopoleihin. Monopolit effektiivisinä, voisikin olla kartoituksen paikka, tai jos ajattelee sitä, miten määräävä asema voi syntyä myyjän ja ostajan välillä, mikä on monopoli-kysymystä paljon laajempi asia, muttei suinkaan vähäpätöisempi.

Kun puhutaan toimijoista, niin sanotaan, että työpaikoilla voi meininki olla tiukka, ja vaatimuksia riittää, ja tulosvastuuta. Viimein hiillostajana on vaikka se asiakas, joka voi vaihtaa toiseen myyjään.

Kun työelämän toimijuutta, vapauden ja paineistuksen osalta arvioi, niin on näköjään toimijoita, joita ei koska kireät odotukset. Asiakkaana voi olla vaikka koko kansa, niin kevyellä menee. Tähän nähden, se hiillostus, mitä jossain voi ilmetä, tuntuu vähän omituiselta.

Esiintyykö yhteiskunnassa kohdistettua ahdistelua, ja miten tähän liittyviä toimijaryhmiä voi havaita?

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu