Korona ja koronakäsittely, yhdenvertaisuuden puolesta

Ode otti kantaa rokotteettomiin, ja otsikoi sanansa niin, että kaikkea ei tarvitsisi tehdä, rokottamattomien takia. Vanhusten takia, aikoinaan täytyi, ja ehkä muiten heikompien.

Linjaristiriita. Ihmiset eriarvoisia, suhteessa toisiin, mitä ajattelin taustalle jo alun alkaen. Jos automaattista, ja huomaamatonta, sen pahempi juttu oikeastaan.

Jos on tosiaan mahdollisuus suojautua hankalilta taudeilta, ja niiden isoilta esiintymiltä, mikä myös on epäsuorasti riski, voisi mahdollisuutta sopivana olla, jokaisella suojaa haikailevalla.

Puhuin aikoinaan vanhemman ikäryhmän suojautumisen puolesta, sekä sopivan riskin ottamisen mahdollisuudesta, heikompana, miten tilannetta omalta kohdalta arvioikin, tosin mainiten, että esim sairaalaryysistä ei seuraa, ja sitä kautta epäsuoraa yleisempää killeriä.

Rokotteettomat koronnan tapauksessa, lienee jonkin verran monipuolisesti ajattelevaa. Itse pidän flunssarokotteita yksinkertaisesti vaarallisena, ja riskiä laajamittaiseen rokotuksiin, liian suurena.

Yleislinjana on mielestäni hyvä, että heikkona on tosiaan jokin realistinen mahdollisuus suojautua, ja vanhusten (k-tilanteeseen nähden heikkojen) tapauksessa se tarkoittaa rokotusta, ja yleisesti sopivaa mahdollisuutta olla pois altistajilta.

Mitä sattu ei voi vaatia muilta, ja sama nyt, suuntaan tai toiseen.

Jos rokote ei kuitenkaan näytä oikein antavan tolkun suojaa virusta vastaan, ja piikityksen oltava jatkuvaa, ja (tuntemattomiakin) riskejä kasvattavaa, tulisi rokottamisen tärkeyttä ajatella tästä vinkkelistäkin. Tämä avoimesti, avoimin oikeuksin. Tämä avoimesti, avoimin oikeuksin, ilman lainsuojattoman statusta.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu