Laajentuvan konfliktin todennäköisyydestä

Ajatus blogiin lähti tästä kommentista:

Pysyvää lamaa ei esiinny markkinataloudessa, vain tilapäisiä sellaisia, joita kutsutaan suhdannevaihteluiksi. Jos haluaa löytää esimerkin pysyvästä lamasta, niin entiset sosialistiset maat ja nykyinen Pohjois-Korea ovat siitä hyviä esimerkkejä.

Seisauksia ei ole, vaan ne tosiaan puretaan, vaikka sotia sanotaan spontaanin oloisiksi tuuletuksiksi, tai selvityksiksi.

Harari puhuu politiikan vaikeudesta, ja sotien toistuvuutta jos ajattelee, kyse on mahdottomuudesta, mitä tuntemiimme ja elettäviin tapoihimme tulee, käytänössä suoraan syötettynä.

Samalla selittyy se, miksi Hamas voi noin vain päätyä hyökkäämään maailmanpolitiittisesti aika keskeiselle alueelle. Ukrainan sodasta varoitettiin, tosin voitiin tehdä sen verran epäherättävästi, kuin oli tarkoitus.

Kun sodan aloittaja on selvä… tilannetta on selkeämpi viedä eteenpäin, mikäli perinteiden lisäksi ei muuta ole keksitty, tai muuta haluta.

Hämäläinen kirjoittaa realismia sodista: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/siviilien-suojelu-sodissa-on-haihattelua/

Arvelu ja ennakoiva puhe ei tee sotaa, mutta voi auttaa näkemään sitä, miten kulut menevät, tai toistuvat.

Siinä kun sotia ja parhaillaan olevia vastakkainasetteluja käsitellään, tärkeää on hoksata asiapainotus, ja kimppuun käyminen. Esiintyy myös sotien ulkopuolella, hyökkäyksinä, tai puolustuksina.

Vihapuheen sijaan, parempi puhua rakentavasta puheesta, tai siitä puheesta, jonka pohjalta on rakentaa.

Rakentamisen mahdollistaminen voi olla lähinnä osuvan käsittelyn takana, sillä muuten ei käsitellä todellista tilannetta. Rakentavuutta ei ole, jos osuvuus on pois.

juhamyllarinen
Avoin Puolue Lappeenranta

Herr Wisser and Besser (der),
Mutta myös ...
Von Buchen Huchen-Bacher,
i ab-und-hups Sucher.

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa.

Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve. Ja varaa on paremmin niihin yllätyksiin, joita ei elämästä puutu.

Hyvän maailman peruskaava on helppo.

Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen että gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu