Lääketeollisuus, rokotteet ja perimäainesriski

Rokotteista on ollut myös kyseenalaista, ja tarkastelevampaa käsittelyä, markkinoinnillisen viestinnän rinnalla. Tämän osuus on ollut pienempää, ja saatavana enemmän perinteisemmän viestinnän ulkopuolelta.

Tässä erään lääkärin kerrontaa aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=uTraRsEHM6g. Eri kohtien uskottavuutta en osaa arvioida, tosin toisaalta, arviointeihin liittyy kerronnassa yleensäkin epävarmuutta.

Eräs iso hankaluus koskee avoimuutta, ja sen mahdollisuutta. Kun mennään lähelle perimäainesten muuntelua, ihan oletuskeinojen puolesta, niin merkittävyyttä voi ilmetä, myös kielteisenä.

Tässä voi mopo karata käsistä, kuten ilmastonmuutosta edistävissä tekijöissä, eikä kyseenalaiset kohdat liity vain selkeämpien normien vastaisia tapauksiin, kuten ihmiskloonaukseen, joka tosin ei toistaiseksi kaupallisesti ole kovin potentiaalinen, ilmapiiritilanteen vuoksi, ainakaan paraikaa. Toisarvoisemmat geenirakentelut voivat myydä uutisarvoisena, ei välttämättä muuten.

Osa viestinnän toimivuusvajetta on jo periaatteellinen esteellisyys käsitellä tällaisia aiheita kovin laajasti, vaikka vaikutukset tosiaan voivat olla laajoja.

Se mahdollinen tulovirta, joka perimäaineksen liepeille liittyy, tarkoittaa vahvaa kaupallista vetoisuutta, isoilta apajilta. Rokotteiden yhteydessä, esim Yhdysvalloissa, ei toisaalta rokotteen valmistajalla ole taata vastuuta, ongelmien ilmaantumisesta. Samaa ei myöskään lain mukaan vaadita. Toimialasektori on siten outo, ja sen verran laaja, ettei siihen voi liittyä tavan huolellisuus, mitä muuten pidetään selvänä.

Riskien hallinta perustuu usein siihen, että on aidosti olemassa vaihtoehtoja vähentää riskejä. Jos ei, on riskitoimintaan ja potentiaalisiin trendeihin vaikea puuttua, etenkin jos taloudellista odotusta mukana. Geenejä koskevat patentit ovat kohta, jota ei tavallinen ihminen voisi kuvitella kiristävälle bisnesalueelle siirrettäväksi. Nämä alueet, eivät ole ihan normaaleja, vaikka työ itsessään, olisi tavan työllisyyttä.

Esteellisyys asiankäsittelyyn, erilaisia kyseenalaisia kohtia koskien, on tosiaan heikolla tolalla. Asiantuntijuutta ei välttämättä ole, jos jos on, niin sen käyttäminen tähän tarkoitukseen, voi olla ongelmia tuottavaa. Kyseessä on yksinkertaisesti henkilökohtainen riski.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu