Maailman sisälliskonflikti

Kun on Valko-Venäjää, paraikaa, niin hyvä ehkä muistaa, että on, tai on, tai on ollut myös Hong Kongia.

Toisaalta, vanhat perinnerintamat kun laittaa mukaan, niin hajoitusta riittää katseltavaksi. Iran, Irak, … mitä näitä onkaan.

Alasajon merkkejä näkyy paikallisestikin, monella tapaa. Sopeuttajat eivät silti välttämättä tee kuin välttämättömyyden, kuten maan paraikainen hallitus.

Kun puhutaan maailman kahtiajaosta, niin kyseessä sama kuin Suomessa, vuonna 1918. Näitä on ollut muuallakin, jopa suuravalloissa (USA, Venäjä).

Talous-, tai siis työ-rintamalla, mm AY-liike edustanee erästä vastavoimaa, vielä jonkinlaisena. Jenkeissä tällaisia ei ole, ja kahtiajaot syvempiä. Sama koskien mm terveydenhuoltoa, ja elämisen edellytyksiä yleensä.

Maailman elettävyyden kannalta, tietty kilpailu tuo tasaavaa vaikutusta. Markkinataloutta on tällä hiukan perusteltu, ja jossain määrin toimii, vaikka menestyvälle toimijalle kyseessä on riippa.

Jonkinlaista kilpailun, tai vastavoimien toimivuutta voi soveltaa toimijuuksiin kauttaaltaankin, koska merkitykset ääritasolla suurimmat, talouden ollessa osa tätä, siis mm talousjärjestelmien.

Päättävissä elimissä on monesti oppositio, tai ainakin näennäissellainen, ettei kansa ryhdy suorittamaan toiminnan arviointia, eräänlaisena asiakkaana, jota varten ympäristöä räätälöidään. Ehkä ympäristöä ei rakenneta tästä suunnasta, tälle kohderyhmälle, tai se on helposti osittaista, tai sitten toislaitapainotteista, kuten paraikaa näyttää.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu