Marjanpoimijoita Thaimaasta
Tämä ei ole normaali järjestely: https://yle.fi/uutiset/3-12457051
Kyse voi olla työttömistä, jotka joutuvat elämään tuloilla Suomessa. Toisaalta suomalaisia useimmiten, tuskin halutaan pellolle, jos halpatyömaakin saa tänne.
Jos ekonomisuus on tätä, mistä on kyse?
Allekirjoita epänormaalius kommenttikenttään, ole hyvä.
t. Marjankerääjä
0
Ei tosiaan tarvitse tietää paljoa sofistikoituneesta taloudesta, jos toteaa jotain olevan ongelmana, blogissa mainitussa käytännössä.
Sama koskee paljon myös yleistä tuotannnon järjestelyä. Siinä kun esim Suomi köyhtynyt tällaisten järjestelyjen kautta, rikkomishyöty palautettava, vaikka kyseessä ei olisi rikos.
Eikö näitä joskus palauteta, jälkiketeisesti, kohtuullistamisen nimissä, vai miten ne uusinjärjestelyt perustellaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on tosiaan ongelma, että läheltä voi nähdä arveluttavia käytäntöjä, eikä juurikaan vaihtoehtoja tai käytäntöjen kyseenalaistamista.
Miten voi politiikalta tällaisen jälkeen odottaa jotain osuvaa? Ei voi olla muuta kuin samaa ihmisten ajan ja rahan tuhlaamista.
Ei tarvitse puhua aina rosvoamisesta, että tilanteet käyvät, tai voivat käydä vaikeaksi.
Edellinen kapitalismin teema (omassa u-blogissani) tosiaan myös tavan ihmisenä. On jonkin verran kirjoja, joiden perusteella voi yrittää syventyä talouteen, ja järjestelmän käytössä oleviin perusteisiin. Tämän ei mielestäni tarvitse olla vaatimuksena, jos maailman on tarkoitus kuulua kaikille.
Voisi olla hyvä, että palauttaa taloutta koskevat kirjat pois, ja jos huomaa, ettei pärjää ilman niitä, tai erikoisulkoistettuja aputoimijoita, … voi todeta, että jokin ei ole tehty tavallisuutta ajatellen.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä siis on ongelma yrittäjän kannalta ?
Thaimaalaiset tuuraavat ukrainalaisia. Hieman enemmän paperisotaa. Mitä muuta ? Suomalaiset lukutaitoisina tietävät tai heillä on mahdollisuus selvittää miten duunareita on kohdeltava ja mitä heille on maksettava. Muita on helpompi vedättää ja maksattaa palkkakulut suomalaisilla veronmaksajilla.
Muutama vuosi sitten joku nuori kokeili pellolla työskentelyä ja pisti selostuksen kohtelustaan ja kokemuksistaan lehteen. Oli se karmeaa luettavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossahan on tehty löydöstä elämisen piiriin kuuluvasta. Ei voi pitää pahana.
Onko sitten laitettu kuntoon, ja onko mietitty, mitä se kuntoonsaattamienen voisi olla? Mitä itse ajattelet?
Ei tarvitse sanoa täydellistä ratkaisua, vaan jotain mahdollisen toimivan suuntaista, jota tarkentaa jne.
Jos politiikka ei toimi, tulisiko tällainen todeta suoraan? Voisin viitata tähän blogiin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/talouselama-lehti-kysyy-tarvitaanko-aina-sota-ennen-kuin-asiat-saadaan-hoitoon/
Hintsasen liikenneblogista tuli mieleen sääntely, vasta jälkikäteen, jos kohtuullisuutta ja sopivuutta ylitetty. Tämä kohta rivakaksi. ?
Ilmoita asiaton viesti
Suomi = Jenkkilä?
Maallakaan ei toimisi enää maalaisjärki. Ei pelasta mikään, jos asiat käy liian pahaksi. Oikeuslaitos apuun, kun sitä ei voisi olla olematta, kun valtiokin toimivana voi lymytä, eikä suorittaa velvollisuuksiaan.
Tässä on varmaan jokin iso ongelma olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
Moni suomalainen kertoi kokemuksestaan myös myönteisesti. Saivat tutustua yrittäjän arkeen,ja pellon pyörtänöiltä löytyi hyviä ystäviä.
Ainahan epäkohtia löytyy,niin yrittäjiltä kuin poimijoilta.
Ilmoita asiaton viesti
Aiemmin moni työ oli Suomessa kannattavaa, ja sitä pystyi tekemään täällä yrittäjänä, että työntekijänä.
Rikkaus on paljon tuota. Tässä mielessä köyhyys on lisääntynyt, kun monia asioita ei ole enää kannattavaa tehdä. Elämisen edellytyksiä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuus tienata, ja se käy yhä harvemmalta, ellei saa jotain tukea.
Mistä se tuki viime kädessä tulee, ja miksi sitä tarvitaan?
L..
Sairaanhoitajien lakkoilu jos on tätä samaa. Miten näitä voi ratkaista sopimalla jostain, mitä ei voi sopia? Jos hoitotyö ei ole kannattavaa, ei se ole sitä. Jos nyt ei ihan näin, niin jossain vaiheessa.
Jne.
Ilmoita asiaton viesti
Tuleeko thaimaalainen poimija kuitenkin halvemmaksi ja kannattavammaksi yrittäjän kannalta? Onhan se ihmeellinen juttu joo.
Ilmoita asiaton viesti
Verrattuna mihin?
Ilmoita asiaton viesti
Verrattuna esimerkiksi suomalaisiin opiskelijoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä. Thaimaalaiset poimivat aina pitkän päivän. Luonnon kannalta ongelma on varpujen repiminen poimintalaitteilla ja roskien jättäminen luontoon, sekä nuotioiden teko.
Ilmoita asiaton viesti
Surkeaksi on touhu mennyt metsissä sitten. Joutuuhan lentolippuihin Thaimaasta Suomeen ja takaisin poimimaan melkoisen määrän marjoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se nyt ihan noinkaan mene. Olen ollut pian 20 vuotta noiden kanssa samoilla palstoilla.
Heidän ansionsa eivät ole lainkaan surkeita Thaimaan kuukausiansioihin.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi tämä aihe hiiltää sinua Heikki? Toki ansiot ovat hyvät Thaimaan keskiansioihin, mutta pärjäisikö niillä suomalainen opiskelijakin?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ehkä kannattaisi alkaa heittämään epäilyksen varjoa,ellei tiedä,miten tuo kuvio on toiminut jo pari vuosikymmentä.
Jos kyse olisikin työttömästä,hän olisikin kukkulan kuningas.
Sen verran vihjeeksi,että ahkerimmat thaikut tekevät luonnonmarjoilla kolmessa kuukaudessa tilin,joka heillä Thaimaassa vastaisi vuosien tuloa.
Miksi siis eivät myös puutarnamarjoilla?
https://yle.fi/uutiset/3-12129362
Ilmoita asiaton viesti
Pääpointtini kirjoituksessa eivät olleet yrittäjät, eivätkä marjastajat, eivätkä myöskään työttömät. Näistä on toisaalta keskusteltu paljon, monessa eri yhteyksissä. Myös marjastuskaan ei tässä ole se juttu, vaikka lähtöön asettelin, osana sanoja.
Ilmoita asiaton viesti
3676413
Ei minullakaan ollut tarkoituksena kertoa mistään mitään.
Omia aikojani arssinoin. Ikävä että sattui tähän blogiin,jossa ei sanota mitään ja kommentointikin on epäsuosiossa.
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisin, että menetetty Mariupol takaa täkäläisen marjanpoiminnan onnistumisen ainakin joksikin aikaa!
Ilmoita asiaton viesti
Kappas ollakkaan.
Ilmoita asiaton viesti