Massiivihävityksen perusteita

Mm. Osmo Soininvaara on muistaakseni puhunut siitä, miten yhteisö tuo arvoa asutuskeskittymiin. Vuokrat nousevat, ja kauppaa (jne) voi tehdä, hyvällä logistiikalla, kun avautuu paikka, suoraan asukastihentymien keskustoista.

Kauppa-alueiden arvo kasvaa. Samoin käy asumisen (jne) kustannuksille, ts perustarpeiden hankkijan tilanteessa. Yhteisö yksilöineen, luo paikalle monenlaista, ja toisaalta isommalle ihmisryhmälle, voidaan myydä yhä kalliimmin kustannuksien. Syntyvän kustannusverkon, voi sanoa olevan taloudellinen rasituskoktaili, tosin toisella puolen maksajaa, on hyödyn saaja.

Kansakuntien, ja kansojen resurssien virtaa, ja vaihdantaa, voi luonnehtia samoin.

Joskus kyseenalaiseksi on nostettu se, että kun resurssit lähtee sivistysmaille halvalla, ja resurssimaan kansalaiset saatetaan sen kysynnän piiriin, jossa myydään tuottajan jalosteita ostajan omilla resursseilla, korkeaan hintaan, tai hintaan, joka voidaan ottaa. Taloudessa se tarkoittaa saatavan maksimoimista.

Kun resurssikeskittymää rakennetaan kollektiivisesti, ja yksittäiskansalaisten kontribioimana, ihmisastusten keskuksiin, niin samalla tapaa, tämä arvon antaminen sijoittumisen ja vaihtotoiminnan kautta, luo valtaisan rahasammon jollekin, ja toisaalta ehkä kestämättömän kustannusaseman, joiden jatkoa ajatellen. Lähdeppä tästä kohden parempaa, kun kaikki kertymä jää, minne jää.

Kun toisaalta tietää, että asutuskeskusten tiiveys on erityisen välttämätöntä, luonon monimuotoisuuden turvaamiseksi, ettei kaikki tallaannu alle, … niin voi ajatella, että parasta luonnonsuojelua on pysyä tiiviisti, tukiverkostoa (luonto) kaatamatta. Seuraus tästä perustavasta luonnonsuojelutyöstä, saa sopivan palkkionsa.

Rakenne on yhteiskunnallista väkivaltaa viimein luontoa, ja sen monipuolisuutta kohtaan. Kun tilanne kiristyy kauttaaltaan, tuhorintamia syntyy samalla tapaa laajasti, ja toisaalta monipuolisesti.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu