Median tykitys UV-sodasta

Viestinnän Venäjän sodasta Ukrainassa, ei oikein voi saada kyseenalaistavaa tulintaa/vastaanottoa. Venäjän tilannetta voi siten teemansa puolesta rummuttaa mielin määrin mediassa. Mihin tarkoitukseen?

Tarkoituksia voi olla toki monia, tosin ne olisi hyvä kartoittaa. Korona oli luonteeltaan yhtä vaikea, viestinnällisesti.

On tiettyjä teemoja, joita ei voi käsitellä, ts niiden liepeillä olevia erilaisia kulkuja. Historiaa koskien, tietyt tapahtumat ja käänteet, sekä tulkinnat ovat näitä. Kyseeseen voi tulla jopa lain perusteella tuomittava rikkomus, eikä tässä tarvitse esimerkiksi ottaa selkeän diktatuurisia maita.

Työttömyys, köyhyys ja huono-osaisuus, ja toisaalta ihmisiä koskevat odotukset, ja kunniallisen kansalaisuuden toteutuminen, ovat samaan kuuluvia aiheita.

Periaatteellinen sananvapaus, ja käytännön sananvapaus, voivat olla hyvin eri asioita.

Lännessä perustavaksi menetelmäksi on tullut tiukka säädöstö, tai sopivuuden täyttäminen, jota toisaalta noudattamalla, on sitä toiminnan vapautta.

***

Teoreettisesti ajatellen, on tiettyjä uhkia, joissa on selkeän oloista reagoida ilman että reagointia voisi perustellusti arvostella, ilman hankalaa leimaantumista.

Kyseenalaistaminen samalla tapaa vaikeana, voi liittyä myös pitempiin ajanjaksoihin, asetelmiin, meneillään oleviin prosesseihin ja aiempiin tapahtumiin.

Tavan arjen tasolla, yksilön tai toimijatahon mitätöinti, tai epäarvoisuuden/toiseutuksen korostus överitavalla, antaa joskus hyvän mahdollisuuden kyseenalaistaa paljon sellaista, josta halutaan sanoutua irti.

Vaikka tulkinnat tällaisia ilmiöitä koskien ovat vaikeita, yleinen tietämys mahdollisuuksista hyvä tuoda esiin.

+1
juhamyllarinen
Lappeenranta

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu