Mistä toimijatahoanalyysi?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005947260.html

Artikkelin otsikko: ”Valtion hurja visio: Näin suomalaisten sairauksia voitaisiin ennakoida vakoilemalla somea”

Valtion visio. Voidaan tämä skenaario kaupata myös valtiolliselle toimijalle. Mahdollista. Ainakin koskee toimijoita, joiden pyrkimyksiä mahdollisuus edistää.

Tällainen esiinnostettu asia, ei koske vain SOMEa, vaan yleensäkin ratkaisumaailmaa, jota voi valtio-liittymän kautta toteuttaa.

Luin joku vuosi sitten kirjan, jossa erään tutkijan päätelmä oli, että vain toimiva valtio kykeni suojaamaan juutalaisia, toisen maailmansodan joukkotuholta.

Että valtio voidaan kokea kansalaisen tueksi, voi liittyä enemmän järjestäytyneeseen yhteiskuntaan, järjestäytyneen alamaailman sijaan. Näin painopiste, vaikeasti Suomessa havaittavasta korruptiorapautumisesta huolimatta.

Sellainen tunne, että suomalaisilla on lopulta hyviä kokemuksia valtiosta, ja sen luomasta turvasta. Tämäkin voi keikahtaa, kuten meni siinä, kun suomalaiset jatkoivat uskoa työelämään, pitkälti silmät ummessa, tai luottamukseen nojaten.

Valtiollisen toimijan perusideaa vastaan on esiintynyt selkeämmmin liitettäviä tahoja. Samoin siinä, mitä tulee ilmastonmuutokseen, luonnonsuojeluun, jne. Kun nämä ovat yllättäen suojeluksen alaisuuteen kuuluvaksi kerrottuja, niin miten historia, ja miten käytäntö, tai ylipäätään noiden lukemisen mahdollisuus, tavan kansalaisena?

Vaikea sanoa, missä mennään, eri tukipilareiden suhteen. Onko niitä enää. Tällaiset vaatii ennenkaikkea asiallista arviointia.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu