Morbius ja biologiset kokeilut, ilmaston muuttuessa

Toinen ajankohtaisaihe NATOn lisäksi, on ollut virukset ja (leviävät) sairaudet. Nyt menee jotain maksatulehdusta, pikkulapsilla. Mitähän kaikkea voi seurata tästä ”ilmastonmuutoksesta”.

Tilanteesta tulee mieleen leffa, jonka tulin tänä vuonna katsoneeksi: Finnkino: Morbius: https://www.finnkino.fi/event/303768/title/morbius/.

Päähenkilön ristiriitainen ratkaisu, josta seurasi jatkonäkymiä, joita katsoja voi uumoilla toteutuviksi.

Vaikka Morbius on tarinana mielikuvituksellinen, ja siinä kun tempauksia tehdään hankalina, tai hankalia seurauksia tuovina,… paheksuttavuutta on liittää näihin, joissain tapauksissa.

Nykyään, tarpeellisin tuki taustalle on yleisempi hyväksyttävyys. Tuon jälkeen, näitä voidaan vaatia kokeiltavaksi, ja tie on tällä tapaa avoin, ja yhä avoimemmaksi käyvä.

Selkeästi vaikuttavia rintamia on, tai on ollut sotilaallisella alueella, talouden puolella, lääketieteessä… ja ylipäätään mitä on saatettavissa hallinnon ja kontrollin piiriin, ilman vastavoimia.

Parasta vastavoimattomuutta on tosiaan tarjota sovellettavia tilanteita, valmiille ja aukottomammalle kollektiiville, … tosin on näitä näkymiä myös tätäkin dystooppisempina, mitä rakennevahvuuteen tulee.

Asiallisesti tiivistäen voisi todeta, että kantavat ja selkeät peruspilarit elämäntukena, on saatu kaupungistettua, ts hämäperäistettyä. Nyt voi puhua moraalista, vaihtoehtoisista totuuksista, roistoista, sodista, rikollisuudesta,… relevantisti.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu