Perusongelma

Mielikuvien perusteella, perussuomalaiset ovat erottuva porukka, ja erottautumista korostetaan muualta päinkin.

Erottautumista ei ainakaan suoraan korosta, itse persujen nykyinen puheenjohtaja, vaan puhuu enemmän kokonaisuudesta.

Merkittävää näyttäisi olevan, että Halla-Aho linjoineen, ei istu kokonaisuuteen, ja tulkinta tästä vie persut eri leiriin, oli puheet mitä oli, eri asemissa.


Yleiskaava on, että vaaditaan yhdenmukaisempaa, todennettavasti ja uskottavasti. Se on se korostus. Yhdenmukaisuus, miten kulloinkin tulee toteuttaa, kunhan seurailee perässä.

Tuossa on minusta perusongelma, tosin ei koske vain Persuja.

Aitoa politiikkaa ei voi lähteä toteutumaan siinä, kun tilanteet oikeasti vaativat. Kaikki aloitteellinen tulee vahvistaa yhdenmukaisuudella, josta päätetään jo etukäteisen aktiivisesti.

Aivan kuin muuta ei olisi, luontoa, luonnon asettamia reunaehtoja, ekonomisuuden perusteita, … Kun nämä taas ovat perusteina, niin toimivat perusteina sen aikaa, kun käytettävyyttä on.


Yhdenmukaisuutta ja tiettyä koherenssia tuleekin vaatia, tosin ei hinnalla millä hyvänsä. Jos edellytyksiä ei ole kuin ristiriitoihin, työtä vielä kesken.

Halla-ahon voi olla vaikea nähdä tai myöntää, että on aidosti erottautuva linjassaan. Voiman perusteella toteutunut enemmistö, on oikeassa.


Minusta ei ole häpeä kantaa aitoa osuutta politiikassa, ja muussakin elämässä.

HAlla vähän vielä kasvamista, tosin että huipulla tällainen ei ota hahmottuakseen ja soveltuakseen, aika ymmärrettävää, puristuksen takia.

Hyvä esimerkki tarpeellisesta, tarpeenmukaisesta osallistumisesta, ja tällä tavoin liikkeelläolemisesta, voi olla tässä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nyt-puhuu-elpymispakettikannastaan-rangaistuksen-saanut-keskustan-hannu-hoskonen-en-varmasti-ole-rikkonut-mitaan-saantoja/8145466

Pikkasen menee välinepuolen korostamiseen, mutta muuten vähän jämäkämpi ote, ja toisaalta reilumpi. Kokonaisempi linja erottuu, kun tarkastelussa mahdollisimman paljon yksityiskohtia, jotka merkitsevät.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu