Polttoaineen käyttö luvanvaraiseksi

Bensiiniveron rasituksesta kun puhutaan, tai yleisemmin polttoaineverosta, niin toisaalta seikan vuoksi on toimittu. Jokin aika sitten oli mielenosoitus pääkaupunkiseudulla, autoilun puolesta.

Mielestäni autojen päästöjä ja haittoja, tulisi rinnastaa tupakan vastaaviin.

Vaikea sanoa maallikkona, syntyykö suurempi terveyshaitta polttosavujen ainesosista, vai renkaista ja asfaltin leijailusta keuhkoihin. Vaikka esim astmaan ei vahvana sairastuisi, niin terveyskuormitus kasvaa, ja yleisheikkeneminen.

Toisaalta, se materiaalivirta, jota massiviautoiluun käytetään, kojeiden ja infran puolesta, voi olla epäsuorasti hankalin, ja toisaalta pitkävaikutteisin, sillä heikentyneiden ihmisten voi ajatella aina uusiutuvan.

Jos poltoainetta käytetään ruuan tuotantoon, tai tarpeellisen tavaran roudaamiseen, nin polttoaineen käyttö olisi ehkä riittävästi perusteltu.

Iso linja tässä on materiaalivirtojen massiivius, joihin liittyy suoraan ongelmiin, ja riskien kasaantumista.

Eräs riski polttoainevapaalla linjalla on myös se, että jos kerskapoltosta lähdetään liikkeelle, eikä rakenteiden sopeutuksesta luonnonoloihin, niin sopeutumisaskeleet kestävyyteen pitkittyvät, ja käyvät yhä vaikeammiksi.

Ydinvoima, esim pienydinvoimalatekniikan muodossa, ei tuo ratkaisua edellä mainittuun isoon haasteeseen, joka on juuri se, että sopeutetaan elämä ja tuotanto luonnon kestokyvyn mukaiseksi, josta viimein olemme riippuvaisia, emme polttoaineista samalla tapaa, tai halvasta ja mahdollisesta sähköstä, tai maailmantaloudesta, joka on väärin rakenennettu, ja jota tulisi syynätä suurennuslasilla, massiivisten merkitysten takia.

Kun luonnon reunaehdot huomioidaan, on mahdollista rakentaa asioita tukevasti, joskin hitaammin. Toisaalta, se voi merkitä sekundan sijaan askelta paremman laadun tuottamiseen, ja laadun voi yhdistää kestävyyden yhteydessä panos/resurssi- suhdetta tuottoon, ja koetusti, mikä viimein ratkaisee.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu