Rakastavaa vastaanottoa odotellessa, ansaituin perustein …

https://yle.fi/uutiset/3-12488948

Arvonlisäveron alennuksen päätymistä kuluttajille on tutkittu aika paljon. Tutkimukset osoittavat, että alennus hyvin heikosti välittyy kuluttajahintoihin. Tuotanto- ja jakeluketjun välikädet niin sanotusti ulosmittaavat hyödyn. Sen sijaan veronkorotukset viedään tuotteiden hintoihin nopeasti, Ruuskanen arvioi.

– Ruoan hintaa helposti tarjotaan ratkaisuna, mutta näen, että heikoimmassa asemassa olevia kotitalouksia voisi yhteiskunnan kannalta tehokkaimmin auttaa täsmätoimien avulla.

***

Mitähän ne täsmätoimet mahtavat olla. Tuleeko lisää byrokratiaa, ja kompleksisuutta. Aihetta avattu, ja ratkaisukin ”tarjottu”.

Nyt kun lähtisi taas kerjuulle, ja anelisi perusteita. Varmasti on lupa, mutta onko kerjuuseen oikeasti perustetta.

Taustan selvitys on jotain, tosin jos ratkaisu muuttaa paljon, tai vahvistaa paljon jotain, perustelutarvetta jää yhä, ja voi olla, että kasvasti, ts mentäisiin jo perusteidenkin suhteen velanotolla.

On silti tärkeää, että ratkaisuvaihtoehtoja voi tuoda myös ilman perusteita. Jossain yhteyksissä, parempaa tulisi odottaa, ja olla tosiaan enemmän se tyytymätön, johon oikeasti aihetta.

Viittaan demokratian toteutumisen perusteisiin. Näissä avattava enemmänkin torvet torilla, ei niinkään allekirjoitella äänestyslappuja, ja lähetellä lentolehtisiä.

***

Talouden suhteen kun moni osaamaton, voi silti aiheesta ajatella jotain (esim kertoja).

Eläkkeet kassakaapitettuna, voidaan kerätä hyvinä aikoina muhkeiksi, ja niillä imur.. insvestoida kentältä pois turha pelivara.

Kun koittaa eläkkeiden maksuaika, ja niukoista lähtökohdista luotava ansaittu muhkeus, … varmasti sopivaa, kun sen verran annettukin.

Jokin sidonta yhteisesti elettävään tilanteeseen, menee tuossa rikki, tulee rikotuksi.

***

Jos toimille tilataan ristiriitainen ja jännitteinen maailma, sodan raunioista ei taata sitä hyvinvointia, joka voitiin aikoinaan velaksi ottaa, koska mahdollisia ongelmia ei ole voinut tuoda perustelun vaikuttavasti esiin.

Tarvitsee oikeasti avata perustelut, ja maailma, jonne pääsee jatkamaan, toimitusten tekemisiä. Luontevaa ja ekologista surffausta, kun menee sileällä, ja valmiiksi peratulla reitillä.

Näitä kenttiä kun ollut raivaamassa, samaa on suositella muillekin, koska on tosiaan ollut oikeuden mukaisesti, ja siten on samaa odottaa muiltakin, ja sopivien ikälisien kanssa.

Vaikka ei taivasoikeutta luvattu, niin kassaoikeutta kyllä, jonkin verran. Reaalisempaa, ja aidosti todellisempaa (aikuisen oikeasti).

***

Mieleentuleva suhtautuminen kohtuullisuudessa, tavan perustarvikkeiden osalta, tulisi olla jotain sellaista, missä tosiaan elettäisiin samoja menestymisen ja tappioiden tilanteita läpi.

Tällainen sidonta (rakenne), väistämättä laittaa enemmän miettimään, mitä kannattaa maksimoida tulevaisuuden kustannuksella (laajempi toimintakonteksti), ja mikä on sitä investoinnillista, ja ennenkaikkea, miten investoinnillisuus tulee kannattavaksi (reaalinen mahdollistaminen).

Peruselintarvikkeita ja tuotteita jos hinnoitellaan, hinta tulisi sitoa jotenkin sopivuuteen. Tulojen puolella on jotain ideksijärjestelyä, ts kytkentää kokonaisempaan hetkelliseen tilanteeseen.

Jos taloutta ei voi saattaa yhteiseksi, se tulisi enemmän purkaa lokaalin suuntaan, ilman salakanavia ulos, sekä sisälle.

Osa ihmisistä kun on päätynyt autiolle saarelle, jossa pelkkää kalliota, … tällaisen kun toteuttaisi nyt, niin varmasti olisi vietävissä läpi.

Mitäpäs sieltä huudeltaisi, tai aika sama toisaalta. Ohjataan äänet sinne, missä tätä saa (kasvavaksi) kuorotoimitukseksi. Siitäkös jotain olisi, aidosti rakennettavissa.

Miten mölyn voi hyödyntää, ja saattaa osaksi tukevampaa kasvua. Ei varmaan kovin kaksista ratkaista tätäkään. Siinä olisi sakemannitkin ihmeissään, järjestelyjä seuratessaan.

***

Paljon tulisi ehkä jättää takautuvasti jaettavaksi, jotta osuvuutta voitaisiin ennakoida, eikä mikä tahansa rikkominen toisi hyötyä, jota ei voida kuin sosialisoida. Jotain vastapainoa, ryöstämistä painottavalle toimitavalle.

Ongelma on yhteinen, ja saa aikaan sitä, mihin jokaisen varautumisen kautta satsattava, ongelmaa eksponentionaalisesti kumuloiden. Varmasti kasvaa jokin, ja on mitattavasti todistettavissa.

Näin on markkinat ja perinteet. Tämä on vain realiteetti.

Eikö tavan kansa ymmärrä, miten hyvin heitä on kohdeltu. Ja miten voi keppi toisaalta tuntua kivalta, ja kuritus, mihin voi liittyä mukaan, jopa kutsuvasti ja anelevasti.

Mikä korostettavinta, ja esillenostettavinta …

Eikö meitä rakentajia, otettakkaan vastaan, avosylin? Mistä ovat, nämä jatkuvat purnaukset. Ei ollut ennen tällaista.

t. Ceausecu et kump.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu