Rehelliseen pyrkivän puheen sietämättömyys

Reilun sananvapauden, ja suoruuden sietämisen oppimattomuus, on suurin uhkatekijä turvallisuudelle, mitä sanojen käyttöön liittyy.

Rajun oloisesta kerronnasta ei ole vajetta. Joskus voi käyttää melkein mitä tahansa kieltä, ilman että kukaan huomaa poikkeavaa.

Kun sitten ilmaistaan asioita, jotka sattuvat kuvaamaan maailmaa osuvasti, ollaankin jo helisemässä. Ei todellisuus voi olla niin vaarallista, että sitä tarvitsee älyttömästi säikkyä. Todellisuudentajuisuus, on ihmisenkin paras tuki. Näin, vaikka hankalaa olisi tämä sietää.

Mitä vaarallisuudesta ja turvallisuudesta itse tiedän, niin ihmisiin liittyy ison turvan lisäksi, myös iso vaara. Se on yhtä lailla todellista, ja huomioitaviin kuuluva asia. Ei koske vain suoraa, itsestäänselvää rikosmaailmaa.

Se vyörytys, jota sananvapaudella tehdään, on vain osa vyörytysmahdollisuuksia. Jonkun käytössä vahva ase tämäkin, koska on laittaa muutakin, sanojen taakse.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu