Sähköpolkupyörät progressiviseen verotukseen

Pyörien markkinointi nostettu aivan toiselle tasolle, tosin vasta kun pyöriin on liitetty kulutuksellisempi osuus, ts akut.

Varmaan tiedossa parempi tulos valmistajalle ja sijoittajalle.

Yhteiskunnan käytännöissä on jotain väärinsäätöä, jos hankaluus myy, ja sitä kannattaa boostata, siinä kun tavanomaisempi ratkaisu, etenkin pohjoisemmilla alueilla, ei liiku markkinoilla yhtä hyvin.

Ehdotukseni on, että akkukapasiteetille selkeä progressio, ja akuttomille negatiivinen proggressio.

Progressio tehon mukaisesti, ja ratkaisulinjaan liittyen (kiinteä kulu). Tämä sen avulla erottuvuutta syntyy, eri ratkaisujen välillä.

***

Edellisen b-viestin kirjoitin kulutusvalintoja koskevasta taloudesta, ja sen palkitsevuudesta.

Selkeä isokaan vero ilman valintapainetta antavaa vaikutusta, ei toimi.

Vero otetaan kuluttajilta, joiden pakko (tai usein välttämätöntä) ostaa tiettyjä tuotteita. Hyvästä ja ekologisesta saa näin paremman hinnan, ja tuloslisä sosialisoinnin periaatteella, vastoin enemmän maksavaa (kustantajaa).

Kuluttajan hyvän valinnan rankaisu, on paitsi rikos, myös rikos luomakuntaa kohtaan. Näin, vaikka rakennetta ei ole kirjattu rikoslakiin.

***

Terveyden puolella vastaava terveyden edistäminen ei myöskään ole palkitsevaa kuluttajalle.

Roskaruuasta voi olla iso vero, jolloin veron osuus päätyy sosialisaatioon. Terveellisemmästä ei kuitenkaan palkita taloudellisesti, ja talouspainotteisessa yhteiskunnassa, tämän tulisi merkitä.

Terveellisemmän palkkio ostamisvalinnassa tarkoittaa taas sitä, että terveellisempi on halvempi kuluttajalle.

Hintapaine on saatava terveellisen ja epäterveellisen välille, ja tosiaan niin, että kauppa käy parhaiten terveellisellä. Tämä vaatii yhteiskunnallista säätöä.

Verotus hyvästä, kestävän tuottamista, ja kestävälinjaisesta, on säädettävä rikolliseksi. Muuten rikollisuus menettää merkityksensä muussakin.

0
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu