Sanna Marin, ja rötöstelyt yleisemmin

Vaikuttaa ajojahdilta, kuten joku asiasta todennut.

Tarkka voi olla, tosin että näitä nostetaan esille tällä tavoin, sopivissa vaiheissa, … on miettimisen paikka.

Jos jälkipyykkiä on tarkoitus tehdä, ja selvitellä menneitä, kuten jonkun verran tapana, niin jotain jatkuvuutta voisi odottaa, kattavuutta, ja toisaalta kohtuullisuutta.

Näyttää, että käsittelykynnys kyseenalaisille toimille, tapahtuu maalittamisen kaltaisesti. Jos ilmiö jo muutenkin on ongelmatrendin omainen, niin ongelma tällaisella käsittelypainotuksella, tuskin lievittyy.

Muutenkin, jos käsittelyä varten, tarvitaan aina kunnon kynnyksen ylitys, ja vahva huomioarvoisuus, tarkoittaa tämä, että asioita käydään tasan siinä järjestyksessä, kenellä on näitä esittää, yleisen painasti.

Missä määrin kyseessä on aito demokratia?

***

Millä tavoin näkyvyyttä on saanut esim tämä: https://www.youtube.com/watch?v=VyIhuiwTXys (Sinivalkoinen Kavallus eli 90-luvun laman edelleen jatkuvat vaikutukset)

Itse en tiedä Koiviston konklaavista tuon taivaallista, mutta jos näitä sosialisointeja ei käydä läpi, ja pelastettavaksi asettuu aina pankki, tavan kansalaisen sijaan, … omituiselta tuntuu.

Ilman menneisyyden kohtaamista, ja selvittelyä, ei ole oikeastaan asiaa jatkoon, tai odotuksiin jatkosta.

Muuten. Käsittelyvajeesta, ja selvitysvelasta harvemmin suoraan puhutaan. Oikeuslaitos, läntinen demkratia, hyvinvointivaltioa, … ei suoraan suojaa niiltä seurauksilta, joita selvittömät asiat aiheuttavat jatkossa.

Mitä selvitykset ovat, tai voisivat olla näissä, … vaikeampi asia, jos ajatellaan, että menneestä kuitataan hyöty, kun sitä raskaasti käyty läpi.

Linkissä ehdotettiin riippumatonta komissiota, asiaa tutkimaan. Onko niin, että tarve tällaiseen, on suurempi lännessä, kuin esim Afrikan väkivaltaisuuksissa?

+1
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu