Sitä saa, ja toimittaa välittämättä, mitä ei voi olla suoraan perimättä

LAINAUS:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkanieminen11/hajoaako-persut-vai-tuleeko-pelkat-siniset/

On sanomattakin selvää että Kokoomuksen pitkänlinjan idea on muuttaa maamme pohjoismaisesta hyvinvointimallista kohti itä-eurooppalaista kehitysmaata. Jos tätä ei tiennyt jo ennen vaaleja, saa syyttää itseään että menikin äänestämään. Sillä älykkyyttä on vaikea mitata ja vielä vaikeampi tyhmyyttä. Yksi tyhmyyden määre taitaa olla että toimii selkeästi omia etujaan vastaan. Sitähän Kokoomuksen äänestäminen palkansaajapuolella on.

*

Tämän blogin aiheena ei ole nykyhallitus, eikä tuo manittu Kokoomus. Äänestämisen käytäntö sitäkin enemmän, ja vähän se, mitä voi tarkoittaa käytännössä.

Mainittua aihetta sivunnut monessa yhteydessä, eikä lopullisempaa sanottavaa aiheesta nytkään.

Tuo ei tosin aina tarkoita, etteikö riittäviä perusteita olisi tehdä jotain päätelmiä, jos vaan muuten mahdollista.

*

Mielessä kävi se, että osa asioista kun tulee perintönä, ja on tosiaan soveliaisuutta ja sopivuutta, siinä missä kokonaisempi perimäkin on aiempaan perustuvaa, ja ikiaikaisemmin testattua käytänössä …

Päinvastainen kun helposti änkyrismiä, ellei vaihtoehtoisempien ilmaisussa, esilletuomisessa ja etenkin ilmentäessä, ei osaa olla tosi huolellinen …

Niemisen esiinnosto äänestäjistä vaikka on kuvaava vähintään jossain määrin, on toisaalta laajemman kontekstin sivuuttamista, jossa äänestäjien käyttäytyminen tulisi ymmärretyksi.

Voiman voi toisaalta todeta olevan voimaa, ja tätä on erilaisena, sanoisi laaja-arvioivampi, ja kun voimaa, voi olla välttämättömyyttäkin.

*

Sitä en ihmettele, jos lammastoiminnalta vaikuttavaa päätyy päivittelemään, ts käytännössä epäsuorasti syyllistämään vaikka niitä äänestäjiä.

Tätä tuotantoa ollut itsellänikin, tosin ei tarkoita, että olisi vain ohi-vertaisuuden menevää, jotain suorempaa luontoa ja sen seurailevuutta koskevaa, tavanomaisemmista tosi paljoa poiketen.

Voi toki olla, että sivullisemmaksi koettuna, suoratodellisuuskin on helpommin havaittavissa, kuten monesti epäillään.

Tarkoittaa mm sitä Enbusken tuomista, kun meni toteamaan ateisteja uskovia älykkäämmäksi. Mitä on ääri-ateismi… tähän voisi ehkä soveltaa samaa Enbusken tuomista, joiltain osin.

Oleellinen ryhmä kuitenkin on jollain tapaa muutkin kuin lammas- tai bias-perusteisesti rakentuneet (ja wokeentuneet) kokoonpanot.

*

Äänestyksen kautta voi tässä vaiheessa päätellä sen, että on mandaatin hakemista, ts puumerkin laittamista sille, että jollakulla olisi valta säätää itseä koskevaa.

Kansalaisilla kun mahdollisuus edustajaan (asianajaja-tyyppisesti), valinnan sentään katsottu merkitsevän jotain.

Kun käytäntönä kuitenkin on perinteiden seurattavuus, ja toisaalta valtaa tällaisen kanavan käyttöön esiin varsin yksipuolisesti, seuraus on vähän tässä mainittua:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/purran-sakset-pois-elakepoydista/#comment-4122044

Seurauksena ei ole välineellisen maahanmuuton käyttö (VMK), mutta Välineellisen Äänestystoiminnan suoma Mahdollisuus (VÄM).

Miten se VÄM, kirjoa on. Mitä ajastaan… mitä näistä välineistä yleensä ajastaan tiedetään, millä tavalla voivat käyttöön päätyä, ja kenen puolesta.

Tuskin on ns marginaalijuttu, ottamatta kantaa miten marginaalius syntyy, ellei tosiaan käy läpi sitä vaihetta, jota diktaattoreiden menestymisten takaa joskus löytyy.

*

Eräs tulokulma äidinmaitotyyppiseen perinnekasvuun (myös bias-pohjaisutta koskien) on nepsyys, johon äsken törmäsin, joka piirre selkeän ei-normatiivisesta, ja vaikka ei käy aina esimerkiksi, niin usein kuitenkin:

https://yle.fi/a/74-20078892 (ADHD, Asperger ja Tourette)

En tosiaan oleta, etteikö tuollainen vaatisi taustoitusta myös sieltä puolelta päin lähtevästi, missä jotain suorapääsyä on, itse ilmiöön.

Itsestäni tiedä enempää faktatason juttuja, mutta mieleen tuli se, että jos asioita ottaa (eri syistä johtuen) suorasti kuten ovat, tai suoremmin kuten sanotaan, ja sama myös rivien välistä luettuna …

Nepsyt voivat tosiaan ottaa välityksen tapahtumat suoraan tapahtumina, jolloin sisältö voi päätyä olemaan yllättäen toissijaista, eikä auta ne kääreet (lisäirvailuna), jotka muiden kohdalla helposti vie huomion sisällöstä, ollen se pointti.

Yleistä on, että reagoidaan siihen, mikä on toimi / tapahtuma, mutta eri lailla.

Esimerkki tavismaailmaisempaa koskien voisi olla yksipuolinen suorasukaisuus, vailla sosiaalisia koukeroita ja pehmentämisiä, painekertymien puolta enemmänkin ilmentävänä, tai sitten sitä keinotekoisen oloista osuutta mukaan käräistynä.

Kumpi merkkaa, sanottu sisältö, vai sanoja, jos jälkimmäinen toimijana tuota? Yhteistä nepsyillä ja ei-sellaisilla on lähiottaminen, ts prioriikka, joka siis erilaista.

*

Vaikka noin kun kertoo, erimaailmallisuuksien äärelle verbaalipotkuin saatettuna, voi ehkä ajatella saavuttavansa sitä rintamatasoa, joka näissä tulisi huomioida.

Esim paljon puhutta Lähi-Itä kristinuskoineen kun helposti jatkuvasti tapetilla… On rintamana tosiaan hyvin vahva, yhteenottavaisessa mielessä.

Ei ihme, jos kristinusko tavoittaa sitä, mikä ääritilanteissa tuntuu helposti relevantilta, ja universaalisen lähtemättömästi mukanakulkevalta.

Kun toisaalta menee ns yli hilseen helposti, mikä kuuluu asiaan,…

Niin tuota selvemmät veks, tai parempaan, sekä paremman käyttöön (VMK, VÄM, …) . Mitä voi olla, ja miksi muotoutua, pitemmin jatkuneen perinteeseen sovittautumisen myötä.

Mihinhän laariin mahtaisi päätyä, jos potentiaalinen väline. Entä k-usko, jne.

*

Näistä ei synny erileirisyyttä ja jännitettä, vailla perusteita.

Koskee välineitä, siinä missä tavoittamattoman arvoiseksi jääviä, joita voidaan yrittää ahtaa välineiksi, ja sopivin kiinnittymisin, tässä reduktiotyössä voidaan onnistuakkin.

Vaikutelmaksi ja vaikutukseksi käytännössäkin, jää helposti käytännöt, laki, rajat, kuoret,… ts noiden aiheuttama ongelmajäte:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/niemimatti/oikeusjarjestelma-on-rikki/

Sekä toisaalta lisääntynyt yleistynyt tarve kontrolliin, vetäytymiseen ja estämiseen.

*

Yksi-seis hyvä, moni-seis parempi, ja se pakko, pakon terve tarve paras:

https://yle.fi/a/74-20081736 (Kari Enqvistin kolumni: Päättäjien pakkopuhe loukkaa ajattelevaa ihmistä)

Voiko olla seis korkea-tasoisesti niin, ettei ala kohta näkyä yleisemmin, ja jos, mitä seuraavaksi.

Toimijatasoja jos ajattelee, näissä ilmenee helposti inflatorisuuden epidemiaa,…

Jotain poltetun maan taktiikalle ominaista toimintaa niiden suuntaan, joiden kuitenkin seurattava ja oltava mukana.

Kunnes poikkiteloisuutta olisi koettava sielläkin, missä sitä ei tulisi rahtina löytyä, koska rooliodotuskin aivan toinen… ja se mielikuva tulevaisuudesta, kun jo-luvustakin moni pitää kiinni:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/purran-sakset-pois-elakepoydista/#comment-4122192

*

Venäjä muuten kävi tällaisen vaiheen, ja vaikkei onnistunut löytämään kuivemmille… ei sentään posahtanut heti.

Josko kohta… tätä en lähde arvailemaan.

Suoraperimää kun on automaattisesti yllemme ottaa, kuka minkin kanavan ja perinnetasolta lähtevän biasoituman kautta, onko olemassa saamisia yhtä vahvasti, jos ajattelee horisontaalista dimensiota.

Kai tuo jotain laskeutumista tarkoittaa, ja jos sen mukainen on suunnan oltava, ei sittenkään olla poissa tarpeellisista töistä, vaikka näkyvät odotuksiin nähden yllättävästi ja hankalasti.

Siinähän tuomitset rikkojan, kun tämä on työ, ja päinvastoin.

Taitaa olla meneillään ristiintuomitsemisen yleiset markkinat. Jotain selkeämmän laajuista saatu viimein ajoiksi. Olisiko kyse demokratiasta, vai mistä.

Muokattu pois bugit.

juhamyllarinen
Avoin Puolue Lappeenranta

Herr Wisser and Besser (der),
Mutta myös ...
Von Buchen Huchen-Bacher,
i ab-und-hups Sucher.

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa.

Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve. Ja varaa on paremmin niihin yllätyksiin, joita ei elämästä puutu.

Hyvän maailman peruskaava on helppo.

Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen että gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu