Sota ja rauha, toiminnan ja toimitavan sivutuotteina

Sotaa ja rauhaa, on parempi ajatella enemmän sivutuotteita, kuin että näitä voisi alkaa edistämään, tai rakentamaan suoraotteisesti.

Jos haluaa tavan oloja, voi niitä yrittää löytää. Seuraukset näkyvinä, ovat kuitenkin se, miten normaaliolojen löytymisessä, ja niihin pitäytymisessä, on onnistuttu.

Sota, ja konfliktisuus, ovat enemmän mittarin osaan jääviä. Elämäntapa ja kertymät, on luettavissa seurauksista, joita ilmenee.

Moni hyvä asia, on samalla tapaa epäsuorasti ilmenevä, ei suoraan rakennettavissa. Voi olla parempi näin, jos hallittavuus yleensäkin merkitsee jotain.

***

Se, että jotkin asiat ovat sivutuotteita, ei tosiaan tarkoita sitä, etteikö ne voisi samalla merkitä paljon.

Ajatus tällä tavoin hiljaisesta rakentumisesta, on jotain tylsemmän oloista,… kunnes jotain yllätyksekästä vaihetta tapahtuu, ja siihen osataan herätä (lähitapahtuma). Näin, mikäli sopimatonta toimintaa pohjalla.

Toisaalta, merkitysten rakentuminen pitemmän ajan kuluessa, ja isommasta laajuudesta, pakottaa (joitakin) näkemään arvokkaana sitäkin, mikä ei ole niin tulenpalavan tärkeästi suoraan havaittavissa.

***

Ihmisen taipumus käsitellä historiaa, on ollut paljon vallan ja sen liikkeitä seuraileva. Peruste on ollut tärkeä, koska vallitsevuus on se, mistä käsin tapahtumia selittyy paljon.

Vallakasta on katsottu, muita enemmän. Tälle on suora, priorisoinnillinen perusteensa.

Samalla tapaa, hetkellisyys avautuu kenttänä, jossa priorisointia toteutuu paljon, ts myös poissulkevuutta. Tässä peruste, miksi elettäväksi tulee helposti se, että asiat jatkuvat entiseen tapaan, entisin pohjaotannoin.

Kun elettäväksi valittu se, mikä on polttavinta, pohjaa ei ole samalla tapaa muutoksiin, vaikka niitä toisaalta saatettaisiin haikailla, mutta käytännössä pitää utopioina.

***

Ajattelutavan kääntäminen näin perin, voi ajalla olevan pientä, ja vaikutuksetonta. Eroa on kuitenkin siinä, ollaanko sotaan ja epätoivottuun reagoimassa, vai rakentamassa, tai sama rauhaa koskien.

Mukaan tulee myös näytöksellisyys, tavan ehkäisevän ja tasapainoisen elämän sijaan, jossa asioita on normaalisti, ei ongelmia kasaavasti.

Ajattelutapa, on parempaa lääkettä ja ennaltaehkäisyä, ja varmasti halvinta myös. Koskee myös ympäristönsuojelua.

***

Viesti osin Kai Kailan näkemysten kirvoittama. Tässä eräs linkki, hänen kerrontaansa: https://www.youtube.com/watch?v=FZjq3N4hrXQ ((Studia Generalia Muuttuvat maailmankuvat: Ihmisyyden alku))

Kannattaa satsata ennaltaehkäisyyn, ja … ihan tavan ekonomiseen rakentamiseen, ja rakentamisen vaiheeseen, jos sitä rakentamista on ylipäätään tarkoitus toimittaa.

Markkinallisesti, ajattelutapa on palkitsematon. Aiheesta syytä varoittaa, riskien tähtitieteellisyyden takia.

Tätä ei voi toisaalta olla ajattelematta järjestelmäfibana. On kannusteita rakentaa… ei kalliolle, eikä tuottoisalle… vaan kalliille, ja tuhoisalle. Vakava paikka.

+1
juhamyllarinen
Lappeenranta

Ajatukseni maailmasta on tasapainoinen ja eheä, läheltä ja kaukaa. Pidän yksinkertaisuudesta perusarvona, jolle voi rakentaa muutakin jos tarve.

Hyvän maailman peruskaava on helppo. Joka asemassa tekee sen, minkä tietää hyväksi, ja jos ei, on valmis kokeilemaan uutta, jotta löytää perustaa.

Sama periaate kun joka tasolla, jos tasoja on erilaisina... voi aidosti odottaa läpilyövää tervettä normalisoitumista.

Kynnyksetön email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu