Taide ei ole työtä.

Otsikon kirjoitettuani, kerron samalla, että otsikko oli tarkoituksella iskevä, tosin toisaalta se on sisällöltään se, mitä haluan myös sanoa.

Taiteen tekijät ovat olleet koronan takia kuulemma närkästyneitä, kun nyt, tosi paikan tullen näkyy se, millä tavoin arvostusta taiteeseen oikeastaan liittyy.

Tervetuloa kerhoon. Ette olekkaan niin etuoikeutettuja, kuin miltä tilanne on näyttänyt.

On monia toimia, joita ei oikein voi istuttaa, tai ne eivät voi päätyä talouden alustalle, kovin hyvin menestystä tuovana. Vaikeassa taloustilanteessa punnitaan se, mikä on talouteen tuovaa, mikä ei. Jos vielä lisäisi, että siitäs saitte.

Eiköhän taide vaadi perkaamista siinä missä se talous, joka ei oikein toimi niillä voimavaroilla, jotka muuten palvelevat ihmisiä, mutta joita vaikea valjastaa taloutta tukemaan, puhumattakaan vetämisestä. Viritelmiä on, ja jos ne saa toimimaan, sen vaarallisempaa odotettavissa. En voisi alkaa veikata toisin.

Perusasioilla on arvoa, myös muutenkin kuin siinä, että pitävät hengissä.

Liian kauas ei kenenkään pitäisi päätyä, alkutuotannollisista oloista. Vaarallista, oli kyseessä urapainotus, joka liittyy: taiteeseen, urheiluun, tieteeseen, …

Vaikea koota tästä kovin kattavaa ja sovellettavaa, josta kiva ponnistaa.

Sen voin ihan yksityiskohtana sanoa, että mieleen tulee joskus käsite: kulttuurisaaste. Joskus on kiva keksiä sana, ja miettiä, että liittyisikö millä tavoin todellisuuteen. Mihin tämä, jokuperoinen menetelmä kuuluu, sitä en tiedä.

Ihmisen käden jälki liiallisesti esiinpuskevana, on myrkkyä, ja mikä pahinta, tällä on seurauksia. Väitän näin, vaikken osaa väitettä perustella, tai oikeastaan en halua perustetta edes hakea, ainaan tässä yhteydessä.

+4
juhamyllarinen
Lappeenranta

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla ei ole tulevaisuutta.

Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu