Totuus-suhteen merkitys

Totuus on aiheena tyhmä, negatiivissävytteinen ja käsittelijää leimaava.

Onkohan tässä jotain pielessä? Vai johtusko siitä, että seikka on sen verran vaikea, että suhtautumista ei voi järkevästi ottaen valikoida kuin kyynis-pessimistiseksi?

Mitä jos totuus voikin jäädä vaikeaksi, eikä tämän tarvitsisi olla erityisongelma, päinvastoin. Enemmän merkitsisi suhde totuuteen, joka tietysti pitää sisällään pyrkimyksen tavoitteen arvoiseen, riippumatta siitä, miten pitkälle tavoitetta voi lähestyä, tai enemmän sanottuna: miten kattavasti totuutta saa koottua, tai miten se voi vaikuttaa.

Aihe on vähän vaikean oloinen, eikä varmaan mitään rajaa, miten paljon ”tätä” (=ei-totuus) voi levittää. Että tällaisen puolen merkittävimmät kohdat hoksaa soveltaa, ja osaa kertoa, voi olla palvelevinta. Muu huuhaahakuisempaa. Kun näissä mennään pitemmälle, muuttuu suhde t-hifiksi, ja käy vaikka niin, että lapset karsiutuu turhina, tarkennusta hakevalta.

Kuvainnollinen ilmaisu kuten edellä, voi tavoittaa jotain, tosin avaaminen jää, ja soveltaminen eri yhteyksissä. Olisiko sitten niin, että mitään merkittävää ei osata soveltaakkaan. Riippunee yhteydestä.

Edelliset 2 kappaletta voi kirjoittaa, rautalankavajeesta huolimatta, koska ajatuslähtöihin voi tarttua vaikka myöhemmin, eräänlaisen tapahtuneen investointitoimen jälkeen.

Enemmän asiaan …

Merkityksellistä tässä voisi olla jokin yhteisyys olemassaolevaan, jonka kaikki jakavat väistämättä. Tällaiset ovat viimekätisiä tukia, joita ilman yksilöiden ja suurempien yhteisöjen hallittavuudelta ei voi odottaa kovin kaksista. Olisi vain sekaannusta. Suhde totuuteen jos on hällävälistä, sanoutuu irti yhteisyyden mahdollisuudesta, ja asettaa paikalle helposti jotain, mikä on selkeän kestämätöntä.

Tietämätön puolestaan, ei välttämättä kuulu totuuden kieltäjien joukkoon, vaan pyrkimys voi olla toinen, mikä merkitsee enemmän.

Toisaalta, jos totuudella ahdistellaan, voi suhtautuminen värittyä keinon takia omituiseksi. Parasta mahdollista tukea elämälle, ei voi hyväksyä käyttöön vasten elämää, ja vaikka käyttäjä olisi tuomittava, niin käytännön maailmassa, jotkin käyttäjät eivät helposti voi saada tuomiota, joten totuus välinekäytössä ehkä, ei pääjuttu.

Totuuteen harvempi sylkäisee. Toisaalta varmaan toimena mahdoton.

Että yhteisesti eletään tätä hämäryyttä, voisi epäsuorasti tarkoittaa, ettei yhteisempää haluta elää, tai mitä sattu potentiaaliselta muistuttavaa yhteisempää. Että ei mitään sellaista, mistä eriävä kun on mahdotonta, … on suhtautumisena sitä, mistä en tiedä kertoa. Toisaalta tätä aihetta en paljoa näin käsitellytkään, vaikka tuskin on mitään sen erikoisempaa, ellei siksi ole päätynyt. Päätynyt voi siten olla lähes vääjäämättömästi aina erikoista. Hieno oivallus tuokin.

juhamyllarinen

Lappeenranta Foorumi: <a href="http://jatkumo.net" title="http://jatkumo.net">http://jatkumo.net</a> Email: juha piste myllarinen ät gmail piste com.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu